Dünya
06 Ara 2023 14:33 Son Güncelleme: 06 Ara 2023 14:40

Fransa'da Hamas kararı: Mal varlığı donduruldu!

Fransa'da, Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar'ın mal varlıklarının dondurulduğu açıklandı.

Resmi Gazete’de salı günü yayımlanan bir Kararname'ye göre Fransa, İsrail'e karşı 7 Ekim'de düzenlenen saldırının mimarı olarak görülen Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinwar’ın mal varlığının altı ay süreyle dondurulmasına karar verdi.

Yürürlüğe salı günü giren 30 Kasım tarihli Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire'in Kararname'sinde, "Yahya Sinwar'a ait olan, onun sahip olduğu, elinde bulundurduğu veya kontrol ettiği fonlar ve ekonomik kaynaklar bir mal varlığı dondurma tedbirine tabidir." deniliyor.

Bruno Le Maire'in Bakanlığının, bu varlıkların tutarını belirtmesi hemen mümkün olmadı.

Fransa'nın Avrupa'dan sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, kasım ayında, Hamas'ın üst düzey yetkililerini hedef alan, başta mali olmak üzere, mal varlıklarının dondurulması şeklini alabilecek Avrupa yaptırımlarının uygulamaya konulması çağrısında bulunmuştu.

Paris, 13 Kasım tarihli benzer bir Kararname'de, Hamas'ın askeri kanadını yöneten ve 2015 yılından bu yana ABD'nin en çok aranan "uluslararası teröristler" listesinde yer alan Muhammed Deif'in mal varlığını altı ay süreyle dondurduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Londra da altı kişiye yaptırım -mal varlıklarının dondurulması, silah ambargosu, seyahat yasağı- uyguladı: Muhammed Deif ve Yahya Sinwar dahil olmak üzere dört Hamas lideri ve örgütü finanse etmekle suçlanan iki kişi.