Fransa bu olayı konuşuyor! 35 yıldır aranan katil yarışma programına katılmış!

Fransa'da akıllara durgunluk veren bir olay ortaya çıktı. Yıllarca aranan ve bulunamayan emekli polis olan seri katilin televizyon programına çıktığı öğrenildi.

Fransa bu olayı konuşuyor! 35 yıldır aranan katil yarışma programına katılmış! - Sayfa 1

Fransa’da 1980 ve 1990'lı yıllarda başkent Paris’te bir dizi cinayet ve cinsel saldırıdan sorumlu tutulan ve geçtiğimiz yıllarda intihar eden 'Le Grele' lakaplı seri katil François Verove'nin, polis tarafından arandığı yıllarda bir yarışma programına katıldığı ortaya çıktı. 

16
Fransa bu olayı konuşuyor! 35 yıldır aranan katil yarışma programına katılmış! - Sayfa 2

Verove'nin 2019 yılında katıldığı programda, rahat tavırları dikkat çekti. 4 cinayet ve 6 cinsel saldırının şüphelisi olan Verove, 8 yıl boyunca yürütülen soruşturmalar neticesinde yakalanamamıştı. 

26
Fransa bu olayı konuşuyor! 35 yıldır aranan katil yarışma programına katılmış! - Sayfa 3

Verove, 5 Mayıs 1986'da Paris'te 11 yaşındaki Cecile Bloch’u bıçaklayarak öldürmek ve cinsel istismarda bulunmaktan, 29 Nisan 1987'de 38 yaşındaki Gilles Politi ve 20 yaşındaki Irmgard Mueller’i öldürmekten, 1986 ve 1994 yılları arasında işlenen altı cinsel saldırıdan sorumlu tutuluyordu. 

36
Fransa bu olayı konuşuyor! 35 yıldır aranan katil yarışma programına katılmış! - Sayfa 4

DNA analizi sonucunda, 2021 yılında intihar eden Verove'nin emekli bir polis olduğu tespit edilmişti. 35 yıldır kimliği tespit edilemeyen seri katil için yeniden açılan soruşturmada, dönemin jandarma ve polislerine odaklanılarak eski polis François Vérove sorguya çağrılmıştı. Ancak Vérove, ifadeye çağrılmasının ardından ülkenin güneyinde kirada oturduğu evde intihar etti. Savcılık, Vérove'un cesedinden alınan DNA örneğinin bir dizi suç mahallinde bulunan DNA örneğiyle örtüştüğünü belirledi.

46