Spor
08 Haz 2023 09:15 Son Güncelleme: 08 Haz 2023 09:15

Fransa Açık’ta tek kadınlar yarı finalleri bugün başlıyor!

Roland Garros’ta yarı final heyecanı başlıyor. Toprak kortun yıldızları 8 Haziran Perşembe (bugün) saat 16.00’da sahneye çıkıyor. Tek kadınlar yarı finalleri Eurosport, DMAX ve discovery+ ayrıcalığı ile ünlü uzman kadrosuna ek olarak, John McEnroe, Tim Henman ve Mats Wilander gibi efsane isimlerin benzersiz yorumları eşliğinde, canlı yayınla sporseverlerle buluşacak.

Günün ilk maçında Aryna Sabalenka ile Karolina Muchova karşı karşıya gelecek. Avustralya Açık şampiyonu Sabalenka Grand Slam turnuvalarında çıktığı son 12 maçı kazandı ve 2015 yılında Serena Williams’tan beri bu istatistiğe imza atan ilk kadın tenisçi oldu. 2023 yılında 34 maç kazanan Belaruslu raket geçen seneki galibiyet sayısını şimdiden geride bıraktı. Son üç maçta Marta Kostyuk, Sloane Stephens ve Elina Svitolina gibi isimleri eleyen dünya 2 numarası Roland Garros macerasında henüz set kaybetmedi. Muchova ise bu turnuvadan önce 2021 Avustralya Açık’ta ilk ve son kez bir Grand Slam yarı finaline çıkmış, aynı yıl Wimbledon’da da çeyrek final heyecanı yaşamıştı. Devamında sakatlıklarla boğuştuğu günlerin ardından yeniden rüya gibi bir turnuva geçiriyor. Muchova, Sabalenka’nın güçlü vuruşlarına karşı rakibinin oyununu karıştıracak silahlara sahip. İki oyuncu daha önce 2019 yılında Zhuhai’de karşılaşmış ve maçtan 7-5 7-6’lık setlerle Sabalenka galip ayrılmıştı.

Diğer yarı final maçında ise Iga Swiatek ile Beatriz Haddad Maia korta çıkıyor. Turnuvadaki ilk üç maçında rakiplerine sadece 8 oyun kaptıran dünya 1 numarası Swiatek, Lesia Tsurenko maçında 5-1 öndeyken rakibi maçtan çekildi. 2022 Fransa Açık finalinin rövanşı niteliğindeki mücadelede ise Coco Gauff’u rahat geçen iki kez Fransa Açık şampiyonu Polonyalı turnuvada oynadığı 28 maçta sadece iki mağlubiyet aldı. Öte yandan Haddad Maia kariyerinin ilk Grand Slam yarı finaline çıkıyor ve buraya oldukça zorlu maçları atlatarak geldi. Oynadığı beş maçın dördünü üç sette kazanan 14 numaralı seribaşı, son üç maçında ise bir set geriden geldi. Wimbledon ve Amerika Açık’ta toplam 7 Grand Slam şampiyonluğu kazanan Maria Bueno en son Brezilya’yı 1964 Fransa Açık finalinde temsil etmişti. Geçen sene Toronto’da son 16’da Haddad Maia 6-3 3-6 ve 7-5’lik setlerle Swiatek’i mağlup etmeyi başarmıştı.

Tenisseverlerin merakla beklediği Fransa Açık Tenis Turnuvası, tek kadınlar yarı final heyecanı 8 Haziran Perşembe 16.00’da Eurosport 1, Eurosport 2, DMAX ve discovery+’tan  canlı yayınla ekrana gelecek.