Medya
13 Eki 2013 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

FRANKFURT TÜRK FİLM FESTİVALİ ALMANYA'DAKİ TÜRK MAHKUMLARA ULAŞIYOR!

Bu yıl on üçüncü kez Avrupa'nın finans merkezi olarak tanınan Frankfurt kenti Türk sinemasının başkentine dönüşecek.

25 Ekim – 03 Kasım tarihleri arasında CineStar Metropolis sinemasında Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında Yeşilçam’ın unutulmayanları ve Türk Sinemasına son yıllarda damgasını vuran yıldızlar ve filmler ile seyircileri bir araya getirecek. Festivali okurlarımız adına, sinema yazarı Murat Tolga Şen takip edecek.

Bu yıl festival yine Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Hessen Eyaleti Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı ve Başbakan yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici himayesinde gerçekleşecek.

Festival daha önceki yıllarda olduğu gibi sinemaseverlere yine farklı bir program sunuyor. Üç farklı bölümden oluşan programda Türkiye ve Almanya´dan filmlerin yanı sıra her yıl olduğu gibi Avrupa Film Forumu çerçevesinde çeşitli ülkelerden dört film gösterime sunulacak. İlk iki bölümde ağırlık 2012 ve 2013 yıllarına damgasını vurmuş komedi, drama ve belgesellerden oluşurken, Avrupa Film Forumunda ise farklı festivallerde ödül almış filmlere yer veriliyor.

Açılış töreni 25 Ekim 2013 Cuma günü saat 20:00 de Frankfurt´un gözde mekanlarından Palmengarten’nın balo salonunda gerçekleşecek. Sunuculuğunu Sebnem Schaefer’in yaptığı Salih Güney, Yusuf Sezgin, Hale Soygazi‘nin Onur Ödülleri alacağı gecede Kerem Görsev Trio´nun sahne alacak.      

Yeni Rakı Ana sponsorluğu, Allianz, Türk Hava Yolları ve Hilton gibi şirketlerin sponsorluklarıyla düzenlenen onüçüncü Frankfurt Türk Film Festivali bu yıl ilke daha imza atarak Türk sinemasında 2012 yılına damga vuran10 filmin Alman sinemacılar gözünde değerlendirdi.

Her yıl birçok ilke imza atan Frankfurt Türk Film Festivali, bu yılda bu geleneği bozmayarak başka bir projeyi de hayata geçiriyor. „Türk Film Festivali hapishanelerde” başlığı altında Frankfurt Preungesheim Hapishanesindeki Türk kökenli mahkûmlara özel bir gösterim sunuyor.

Geçen yıl büyük ilgi gören “Türk Film Festivali Frankfurt okullarında” adlı proje bu yıl Goethe Lisesinde gerçekleşecek. Unutulmayan Ödülü’ Sadri Alışık, Kemal Sunal’dan sonra bir başka unutulmaz sanatçımız Öztürk Serengil’in eşi Nevin Teoman ve kızı Seren Serengil’e sunulacak.

Festivalin klasiklerinden olan fotoğraf sergisinin bu yılkı sanatçısı Katerina İvanisevic. Katerina İvanisevic’in İstanbul fotoğrafları CineStar Metropolis’in galerisinde festival süresince ziyaretçilere açık olacak.

Esra Dalfidan’ın Caz konseri ve Sunay Akın’ın tek kişilik gösterisi yine festival programında öne çıkan diğer organizasyonlar.