Televizyon
11 Şub 2021 00:39 Son Güncelleme: 11 Şub 2021 08:29

Fox TV'nin başı yine yandı! RTÜK, jakuzi sahnesini müstehcen buldu!

RTÜK , FOX TV ekranlarından izleyiciyle buluşan Sen Çal Kapımı dizisine jakuzi ve duş sahnelerinin müstehcen nitelikte olması nedeniyle idari para cezası uyguladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), FOX TV'nin izleyici tarafından ilgiyle izlenen Sen Çal Kapımı ve Baraj dizilerine ekrana getirdikleri sahnelerden ötürü ceza kesti.

JAKUZİ SAHNESİ DİZİYİ YAKTI
Kerem Bürsin ve Hande Erçel'in başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı dizisi, masaj, jakuzi ve duş sahnelerinin müstehcen nitelikte olması nedeniyle RTÜK'ün engeline takıldı. Kurum, diziye "Türk aile yapısına aykırı olduğu" gerekçesiyle idari para cezası uyguladı.

 

BARAJ, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNDE SINIFTA KALDI
RTÜK, FOX TV'nin bir diğer dizisi Baraj'a ise, "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden nitelikte yayın yapıldığı" gerekçesi ile idari para cezası kesti.

YASAK ELMA
FOX TV'nin entrika bombası dizisi Yasak Elma, Yıldız'ın eşi Çağatay rolündeki Berk Oktay'la Bahar rolündeki Nilperi Şahinkaya'nın müstehcen sahnesi ile olay olmuştu. Aile yapısını bozduğu gerekçesiyle tepkilerin odağına yerleşen dizi, RTÜK'ten ceza almıştı.