Televizyon
07 Oca 2014 09:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:51

Fox TV'de üst düzey atama! Yeni genel yayın yönetmeni kim oldu?(Medyaradar/Özel)

Fox TV'de Medyaradar'ın günler öncesinden duyurduğu o atama gerçekleşti.

Fox Türkiye'den yapılan açıklamaya gore Fox International'da Uluslararası Yapımlar ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak yer alan Şebnem Aşkın, bugün itibariyle Fox Türkiye’deki görevine başladı. Aşkın, bu yeni atamayla Fox Türkiye Genel Müdürü Pietro Vicari'ye bağlı 'İçerikten Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni' olarak görev alacak.

Şebnem Aşkın yeni görevinde, Fox Türkiye'nin önde gelen eğlence kanallarından biri olması için Fox Türkiye iş ortaklarıyla beraber çalışarak 'en iyi' filmlerin, dramaların, çocuk ve aile program içeriklerinin planlanmasından ve kanala kazandırılmasından sorumlu olacak.

Aşkın, Fox International'da (FIP), Uluslararası Yapımlar ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde iken, aralarında Meksika Akademi Ödüllerinde yer almış olan Gerardo Naranjo'nun yönettiği 'MissBALA', Fred Cavaye’nin yönettiği 'Mea Culpa' ve yakın zamanda FIP'ye kazandırılan Sean Ellis'in yönettiği, Sundance Film Festivali'nde izleyiciden 'Yabancı Dilde En iyi Film' dalında İzleyici Ödülünü kazanmış olan 'Metro Manila'nın tekrardan yapım haklarının alınmasına imza atmıştı.

Fox Türkiye Genel Müdürü Pietro Vicari, Aşkın'ın ataması ile ilgili yorumunda "Şebnem Aşkın Fox Türkiye'ye program sektöründeki güçlü deneyimleriyle önemli katkılarda bulunacak son derece deneyimli ve yetenekli bir üst düzey yöneticidir. Fox Türkiye, izleyicisine dünya standartlarında bir eğlence sunmaya devam ederken, yeni hedeflere ulaşmamız için Şebnem Aşkın'ın yaratıcılığının ve mesleki becerilerinin kanalımız için önemli bir değer yaratacağına inanıyoruz" dedi.

Aşkın yeni göreviyle ilgili olarak: "Televizyon sektörü için böylesine heyecanlı ve yaratıcı bir dönemde Fox Türkiye'ye katıldığım için mutluluk duyuyorum. Fox Türkiye'nin yapım aşamasında olan muhteşem projeleri var; her ne kadar keyif alarak çalıştığım 4 yılın ardından Fox International Products'tan ayrılmak üzücü olsa da, Türkiye'de olduğum ve izleyicilere en iyi içeriği sunabilmek adına yatırım yapan Pietro Vicari ve ekibine katıldığım için heyecan duyuyorum" dedi.


Şebnem Aşkın hakkında:

Şebnem Aşkın, 20th Century FOX Film'in bir parçası olan Fox International Productions'a, film portföyü ile ilgili uluslararası satış, yatırım, satınalma ve dağıtım yapmak üzere 2009 yılında katıldı. Görevi esnasında Fox International Productions, dünyanın en iyi filmlerini sunan yeni bir portföye sahip oldu.

Fox International Productions'a katılmadan önce Şebnem Aşkın, Sofia Coppola’nın 'Somewhere'i ve Richard Linklater’in 'Me and Orson Welles'i gibi filmlerin finansmanları üzerinde çalıştığı Cinetic International'da Başkan olarak görev yapmaktaydı. Daha once, 2929 International'da Başkan olarak görevde iken, aralarında George Clooney'in !Good Night And Good Luck', John Hilcoats'ın 'The Road' filmlerinin ve son derece iyi eleştiriler almış 'ENRON: The Smartest Guys in the Room' belgeselinin de olduğu yapımların uluslararası dağıtım ve pazarlamasından sorumluydu.

Şebnem Aşkın, Pandora/Gaylord Films'de Dünya Çapında Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Trimark Pictures'da Uluslararası Satış ve Ortak Yapımlar Başkan Yardımcısı görevlerini de yürüttü. Türkiye'de doğan Şebnem Aşkın, İzmir Amerikan Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.



MEDYARADAR/ÖZEL