Televizyon
16 Eyl 2019 10:48 Son Güncelleme: 21 Şub 2020 11:44

Fox Haber'in yeni yayın döneminde çizgisi nasıl olacak?

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk dün akşam ana haber bülteninde canlı yayın konuğu oldu ve Burak Birsen'in sorularını yanıtladı.

FOX Haber yeni yayın dönemine yarın başlıyor. Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya yaz tatilinden döndüler. Bugün ilk kez ekrana çıkıyorlar. FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk dün akşam ana haber bületeninde Burak Birsen'in canlı yayın konuğu oldu. 

Fox Haber'in yeni yayın dönemine dair konuşan Şentürk, sözlerine öncelikle, hayatını kaybeden usta gazeteci Nahit Duru'yu anarak başladı.

Şentürk, Burak Birsen'in yeni yayın döneminde çizginin nasıl olacağına dair sorusunu: "Bizim çizgimiz, bize güvenen hem gazeteci büyüklerimizin güvenini boşa çıkarmamak, hem izleyicinin güvenini boşa çıkarmamak, hem Türkiye'deki kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının güvenini boşa çıkarmamak. İlkemiz güvenilir olmayı sürdürmek." şeklinde cevapladı. 

İşte Doğan Şentürk'ün tüm konuşmasını içeren video: 

DOĞAN ŞENTÜRK KİMDİR?

1968’de Ardahan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Balkanlar Ortadoğu ve Asya Gelişmeleri kürsüsünde Yüksek Lisans yaptı.

Gazeteciliğe 1987 yılında Gözlem Ekonomi Gazetesi’nde başladı. Türkiye’nin ilk özel Televizyonu Star, Kanal D, TGRT, Kanal 6’da Muhabir, Editör ve Yönetici olarak çalıştı. CTV İstanbul Temsilciliği’ni yaptı. BRT Haber Müdür Yardımcılığını üstlendi.

FOX TV’nin Haber ve Spordan sorumlu, Genel Yayın Yönetmeni ve FOX Network Group’da kıdemli Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. TGC, Basın Konseyi Yüksek Kurulu, TSYD üyesi olan Şentürk, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Delegesi ve 1907 Derneği üyesidir. Şentürk’ün 2004 yılında Alfa yayınlarından çıkan “Ortadoğu’da Arap Birliği Rüyası” adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. Türk Gazeteciler Derneği- En İyi Haber Programı Ödülü 1996 Türk Gazeteciler Derneği- En İyi Haber Programı Ödülü 1993 Yunan Televizyonu Alpha- Onur Ödülü’ne layık görüldü.