Medya
24 Ağu 2011 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

FOX HABER YILIN DÜŞÜNCESİZLİĞİNE İMZA ATTI!.. FOTO HABER

Fox Haber'den inanılmaz düşüncesizlik!! Haber bülteninde bakın ne yaptılar... FOTO HABER

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Fox Haber’in iki haberi ard arda verirken yapılan düşüncesizliği yazdı. Somali’de annesinin kucağında ölüveren bebeğin dramı verildi önce. Haberin hemen ardından başka bir haber... Ne haberi mi dersiniz...

İşte Yüksel Aytuğ’un yazısından ilgili bölüm...

Pazartesi akşamı FOX’un 18.05 haberlerini izliyordum. Ekrana, Başbakan ve beraberindekilerin Somali’ye yaptığı ziyaret sırasında yaşananlar geldi.

Nihat Doğan gördüklerinden nasıl etkilendiğini anlatırken, annesinin kucağında ölümle pençeleşen, gözleri yuvalarından dışarı uğramış, yüzüne sineklerin konduğu talihsiz bebeklerin görüntüleri birbiri ardına ekrana düşüyordu. Doğan; gözlerinin önünde yaşamını yitiren bir bebek ve annesinin çaresizliği karşısında nasıl etkilendiğini anlatırken, o görüntünün ardından günlerdir yemek yiyemediğini söylüyordu. Haber bandı anne kucağındaki Afrikalı bir bebeğin acı feryadı ile son buldu...

Stüdyoya dönüşte spiker, diğer habere geçti. Hangi habere mi? Osmanlı sarayının gözde yemeklerinden Ballı Mahmudiye’nin tarifine... Yok efendim tavuklar nasıl nar gibi kızartılırmış, badem, çeşitli baharatlar ve balla nasıl bezenirmiş filan... Bir de dediler ki, "Ballı Mahmudiye; eşsiz lezzetiyle hem mideleri şenlendirir, hem de hazmı kolaylaştırır."

Afrikalı bebenin feryadından 2 saniye sonra Ballı Mahmudiye tarifi... Haber hiyerarşisine göre acıyı unutma süremiz sadece 2 saniye... Sonra? Gelsin saray sofralarından çıkma Ballı Mahmudiye... Peki biz bunu nasıl hazmedeceğiz?


FOX Haber Merkezi, bu köşeden en fazla övgü alan bültenleri hazırlıyor. İyi haberciliği ve eleştirilere duyarlılığıyla tanıdığım Doğan Şentürk ve arkadaşları, ne olur, bu haber bültenini birlikte bir kez daha izlesinler. Eğer yürekleri burkulmazsa, defalarca özür dileyeceğim.

Yüksel Aytuğ/Sabah