Gündem
04 Eki 2012 09:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

FOX HABER MÜDÜRÜ'NDEN DEKLARASYONA TEPKİ; HABERE GEM VURULMAZ!

TV Net ekranlarında Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan FOX TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk'ten gazetelerin deklarasyonuna tepki geldi.

20 gazetenin ortak bir deklarasyonla "gazetelerin içeriği gazetelere aittir" diyerek internet medyası ve TV kanallarına ambargo koymasına FOX TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ten de tepki geldi.

TV Net ekranlarında yayınlanan Son Baskı’da Veyis Ateş’in konuğu olan Şentürk "habere gem vurulmamalı" dedi.

HABER DEDİĞİMİZ OLAY RAHATÇA SÜRKLASE OLMALI

"Bence habere gem vurulmamalı. Haber dediğiniz olay rahatça sürklase olmalı. Gazete ortamında, internet ve TV ortamında... Bizim burada hukuk tabiriyle esas değil usül tartışmasına girmemiz gerek. Kaynağa sadık olduğunuz ve emeğe saygılı olduğunuz sürece, o muhabirin ismini, o gazetenin ismini kullandığınız sürece bu gayet normal bir davranıştır."

HABER PAYLAŞIMI TİRAJLARLA İLGİLİ BİR DURUM DEĞİLDİR

"Bu deklarasyonda flu bir durum var. Gazetenin etkinliğini ve tirajını düşüren bir yayına karşı gazete yöneticileriyle aynı görüşteyim. Bir internet sitesi veya TV kanalı gazetenin bütün sayfalarını okutuyor. Bu konuda gazetelerle hemfikirim. Ama bir alıntıyı bir haber bülteninde almışsınız ya da gazetenin birinci sayfasını almışsınız. Örneğin Yeni Şafak’ın birinci sayfasında Başbakan’ın bir açıklamasını okumak o gazetenin tirajıyla ilgili bir durum değildir. Gerekirse haberin muhabirinin adını kullanarak da okumak normaldir."

GAZETE YÖNETİCİLERİ BU KARARI GÖZDEN GEÇİRMELİ

"Gazetenin manşetinin buradan okunmasının etkinlik ve tirajı zayıflatacağını düşünmüyorum. Bu flu durum umarım gazeteci yöneticileri tarafından tekrar gözden geçirilir. Bir köşe yazarının çarpıcı bir tespitini bir ana haberde o köşe yazarına atıfta bulunarak vermek o köşe yazarı için de o gazete için de prestijdir. Karşılıklı bir sertleşmeye gerek yok biz aynı mahallenin çocuklarıyız."