Polemik & Kulis
08 Kas 2016 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:39

Fotomaç "Kartal Pençesi" manşetini attı, Beşiktaş tesislere girişi yasakladı!

Beşiktaş yönetimi, Trabzonspor maçının ardından maçın hakemi için "Kartal Pençesi" manşeti atan Fotomaç'ın tesislere girişini yasakladı.

Beşiktaş yönetimi, Trabzonspor maçının attığım 'Kartal Pençesi' başlığımıza kızıp "Fotomaç Gazetesi'ni artık tesislerimize almayacağız" diye açıklama yaptı.

O saatten sonra da Fotomaç muhabirleri Beşiktaş tesislerine alınmamamaya başlandı.

Milyonlarca taraftarının haber alma hakkını düşünmeden bu skandal kararı alan Beşiktaş yönetiminin "akreditasyon" uygulamasına tepki yağdı.

Fotomaç gazetesinin bu manşeti, muhabirlerine Beşiktaş'ın kapısını kapattı.

FİKRET ORMAN BİZİ ÜSTÜ KAPALI TEHDİT ETTİ

Fotomaç gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zeki Uzundurukan, "Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, FOTOMAÇ'a tesislere girme yasağı getirerek, bizi üstü kapalı olarak tehdit etmiş oldu. Beşiktaş taraftarı ile FOTOMAÇ'ı karşı karşıya getirmeye çalıştı" dedi.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN ŞAŞMAYIZ

"Fikret Orman bugün var, yarın yok!" diyen Uzundurukan, şöyle devam etti:

"Fotomaç, 26 yıldır dimdik ayakta ve Türkiye'nin en çok satan spor gazetesi. Biz ne tehditler gördük! Doğru bildiğimiz yoldan asla şaşmadık. Bundan sonra da şaşmayacağız. Biz yaptığımız işin hesabını önce Allah'a, sonra da patrona veririz."



NEREDE KALDI BEŞİKTAŞLILIK DURUŞUNUZ?

"Yaptığım iş nedeniyle beni eleştirebilirsiniz. Beni eleştiren de bin yıl yaşasın..." diyen Uzundurukan, "Derbiden çıkan sonuç yani maçın ana fikri hakem Mete Kalkavan'dı. Biz de bunu manşet yaptık. Bunun için bir gazeteye yasak getirmek; ilkelliktir, orta çağ karanlığıdır. Nerede kaldı sizin Beşiktaşlılık duruşunuz!"

BU YASAK FAŞİZMDİR, SANSÜRDÜR

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Beşiktaş yönetiminin bu kararı için "Beşiktaş'ın yasağı faşizmdir, aynı zamanda sansürdür, aynı zamanda despotluktur. Beşiktaş yönetiminin Fotomaç ve muhabirlerine yasak getirmesi modern dünyada kabul edilemez, yanlış ve tehlikeli bir uygulamadır.." diye te;ki gösterdi.

ABARTI OLABİLİR AMA YASAK PROBLEMİ ÇÖZMEZ

Gürcan Bilgiç, "Fikret Orman'ın bu kararı neyi değiştirecek? Kendisi hakemleri eleştirirken normal, medya bunu kendi üslubunda yaparken anormal... Fotomaç'taki arkadaşlarımın yaptığı kolaj çalışması maçın hikayesini yansıtıyor" derken, Beşiktaş'ın efsanelerinden Metin Tekin, "Bu tip yasakların bir çözüm üretebileceğini, yararlı olabileceğini düşünmüyorum. Abartı olabilir ama bu tarz problemleri yasaklarla değil, diyaloglarla halletmemiz çok daha mantıklı geliyor" ifadelerini kullandı.