Gündem
14 Mayıs 2012 21:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:39

FOTO MUHABİRLERİNDEN 'TARAFTAR TERÖRÜ'NE KINAMA

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu, birçok foto muhabiri ve kameramanın yaralandığı derbi sonrası şiddet olaylarını kınadı

Dernek tarafından yapılan açıklama şöyle:

Taraftar terörünü kınıyoruz 

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın sonunda çıkan olaylarda, birçok fotomuhabiri ve kameraman zarar görmüştür. Bir spor karşılaşmasına yakışmayacak olaylarda, saha içinde yeterince güvenlik önleminin alınmamasından dolayı tribünden atlayanlar, foto muhabirleri ve kameramanlara da saldırmıştır.  

Bir çok foto muhabirlerinin kendi imkanlarıyla aldıkları, tek sermayeleri olan fotoğraf makinesi, objektif ve bilgisayarları kırılmış, gasp edilip sahaya fırlatılmış, kullanılamaz hale gelmiştir. Karşılaşma sonrası yaşanan olaylar bunlarla kalmayarak, bazı foto muhabirlerinin teçhizatları çalınmıştır.  

Futbol teröristlerinin foto muhabirleri ve kameramanları gasp ve darp etmesinin yanında, güvenlik güçlerinin kullandığı yoğun biber gazı da arkadaşlarımızı etkilemiştir. Yaşanan olayları tasvip etmemekle birlikte, arkadaşlarımızın zararlarının bir an önce giderilmesini diliyor, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı açıkça beyan ediyoruz. 

Yaşananların asla spor ahlakına ve centilmenliğine sığmadığını tekrar hatırlatırken yaşanan olayları kınıyor, burada meslektaşlarımıza büyük zararlar veren “Spor teröristleri”nin de gerçek fenerbahçe taraftarını temsil etmediğine inanıyoruz. Türk futboluna yakışmayan bu tür olayların hiçbir zaman yaşanmamasını tekrar diliyoruz.  

Saygılarımızla 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği

Yönetim Kurulu