Gündem
09 Eki 2012 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ'NDEN AHMET AĞAOĞLU'NA KINAMA

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a yapılan saldırıyı kınadı.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Belek’te düzenlenen Dünya Golf Turnuvası'nda görevli olan Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a yapılan saldırıyı kınadı.

İŞTE DERNEĞİN AÇIKLAMASI:

Belek’te düzenlenen  Dünya Golf Turnuvası'nda görevli olan Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a yapılan fiili saldırıyı kınıyoruz. Ülke tanıtımı için büyük önemi olan böyle bir organizasyonda, foto muhabirlerine, çalışacak gerekli ortamını oluşturmamakla birlikte, görevini yapmaya çalışan Cihat Ünal'a kafa atarak darp eden Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye'nin ilk profesyonel golf turnuvasına gölge düşürecek bir eyleme imza atmıştır. Ağaoğlu'nun yaptığı bu hareketi, nedeni ne olursa olsun kınıyoruz.

Salı akşamı düzenlenen basın toplantısından itibaren gazetecilere müdahale etmeyi kendine görev edinen Ağaoğlu, "Böyle soru mu olur?" gibi müdahalelerde bulunarak tepki çekmişti. Ağaoğlu'nun, turnuvanın ilk gününde ise Cihan Haber Ajansı foto muhabiri Cihat Ünal'a kafa atması kabul edilemez bir davranıştır. Türkiye Golf Federasyonu'nun başındaki isim olan Ağaoğlu, istifa etmelidir.

Meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimiz iletir, gazetecilere yapılan saldırıların her zaman karşısında olduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU