Gündem
06 Eyl 2014 12:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:39

Foto muhabiri Yılmaz Canel vefat etti!

TGC başsağlığı mesajı yayınladı:"Yılmaz Canel'i kaybettik, ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Şeref Kartı sahibi Yılmaz Canel 6 Eylül Cumartesi günü vefat etti.

Foto muhabiri Yılmaz Canel 7 Eylül 2014 Pazar günü Levent Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yılmaz Canel'in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda "Değerli üyemiz, Yılmaz Canel'i kaybettik. Gazeteciliğe ve foto muhabirliğine uzun yıllar hizmet veren meslektaşımız Yılmaz Canel'i sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Yılmaz Canel'in ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

DenemeFoto muhabiri Yılmaz Canel 7 Eylül 2014 Pazar günü Levent Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Yılmaz Canel'in özgeçmişi
1940 yılında İstanbul'da doğdu. 1957-1966 yılları arasındaki eğitimini takiben, gazetecilik mesleğini seçti. Şehir, Vatan ve Dünya gazetelerinde adliye, polis ve foto muhabiri olarak görev yaptı. 1966-1993 yıllarında Milliyet gazetesinde haber ve spor muhabiri olarak çalıştı. Milliyet gazetesinden sağlık nedeni ile emekli oldu. Ancak ruhuna işlemiş olan gazetecilik mesleğinden hiçbir zaman emekli olmadı. Basın şeref kartı sahibi olan Yılmaz Canel, başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olmak üzere yurt içinde ve dışında pek çok yarışmada ödül sahibi oldu, onur ödülleri aldı. Gazetecilik ve fotoğrafçılık mesleğine ömrünü adayan Yılmaz Canel, kişisel sergiler açtı. Mesleğe yeni başlayanların yetişmeleri için de çaba sarf etti. Evli olan Yılmaz Canel' in bir oğlu ve iki kız torunu bulunuyordu.
Canel 55 yıllık meslek yaşamında çektiği çarpıcı kareleri bir internet sitesi açarak kamuoyu ile paylaşmıştı. O fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.