Spor
09 Eki 2022 11:48 Son Güncelleme: 09 Eki 2022 11:51

Formula 1'de şampiyon Max Verstappen! Art arda ikinci kez...

Formula 1'de 2022 sezonu şampiyonu Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Hollandalı pilot, art arda ikinci şampiyonluğunu bitime dört yarış kala kazandı.

Formula 1'de 2022 sezonu şampiyonu Max Verstappen oldu. Red Bull pilotu, Japonya Grand Prix'sini kazanıp bitime 4 yarış kala şampiyonluğunu ilan etti

YARIŞ BİTİMİNDE BÜYÜK KARMAŞA! 'ŞAMPİYON DEĞİLİM' DEDİ AMA...

TSİ 08:00'da başlayan Japonya Grand Prix'si ilk turda yaşanan kaza sonrası kırmızı bayrakla durduruldu. 1 saati aşkın bekleyişin ardından hareketli startla yeniden başlayan heyecan sonunda pole pozizyonunun sahibi Max Verstappen rahat bir yarış sürdürdü ve farklı şekilde galibiyet aldı.

Yarışı uzun süre ikinci sırada götüren Charles Leclerc son turun son virajında yaptığı hata sonrası virajı kesip Perez'in önünü kapatınca damalı bayrağı geçtikten sonra 5 saniye ceza aldı ve 3. sıraya düştü. Perez yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarış sonunda Verstappen'in şampiyonluğunu ilan edip etmemesi hakkında büyük bir karmaşa yaşandı. Kırmızı bayrak ve resmi yayın süresi gereğinde 40 dakika + 1 tur üzerinden koşulan yarışta toplam tur sayısının %50'sinden fazlası geçildi. Normal şartlarda toplam turun %75'i geçilmeden tam puan verilmiyordu.

Yarış sonu flaş röportajda Verstappen şampiyon ilan edildi. Podyum öncesi dinlenme odasına geçildiğinde Perez takım arkadaşına 'Şampiyon oldun mu olmadın mı?' diye sordu. Hollandalı pilot 'Olmadım' diye cevap verdi.

Bu anlarda yayına Verstappen'in şampiyonluk klibi verildi ancak F1'in sosyal medya hesaplarından yaklaşık 20 dakika bir paylaşım yapılmadı. Verstappen, podyumda kupasını aldıktan sonra da dünya şampiyonu olarak tebrik edildi.

Daha sonra yapılan duyuruya göre Japonya Grand Prix'si durduktan sonra normal şekilde devam ettirilip tamamlandığı için bitimde tam puanlar verildi. Bu sayede Hollandalı sürücü art arda ikinci şampiyonluğunu kazandı.