Spor
11 Mayıs 2021 21:07 Son Güncelleme: 11 Mayıs 2021 21:11

Formula 1 Türkiye GP’den kötü haber!

11-12-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirileceği açıklanan Formula 1 Türkiye GP ile ilgili kötü bir haber geldi…

Formula 1'de geçen sezon Lewis Hamilton'un şampiyonluğunu ilan ettiği ve otoritetlerden tam not alan Türkiye Grand Prix'si, 2021 sezonu takvimine dahil edilmemişti. Kanada'da artan koronavirüs vakaları nedeniyle hükümet ve F1 yönetimi yarışı iptal etme kararı aldı.

Bakü Grand Prix'inden önce gerçekleşmesi gereken yarış, en iyi lojistik destek ve Türkiye'nin yarışı yeniden organize etme isteği nedeniyle Türkiye'ye verildi.

InterCity İstanbul Park'ta koşulacak yarış, 11-13 Haziran'da gerçekleştirilecekti. Ancak Formula 1'de 2021 Türkiye GP'si de iptal oldu. Türkiye GP'nin iptal edilmesiyle birlikte Formula 1'de sezon 22 yarış üzerinden devam edecek.

İSTANBUL GRAND PRİX NEDEN İPTAL EDİLDİ?
Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Formula 1'in geçtiğimiz günlerde 2021 takvimine Türkiye'yi de eklemesinin ardından Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, "Formula 1'i geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırmıştık. Formula 1 yönetimi ve tüm yarışseverler organizasyondan çok memnun kaldılar. Turkish Grand Prix 2020, yılın en iyi Formula 1 yarışı seçilmişti. 2021 yılı için Formula 1 yönetimiyle gerçekleştirdiğimiz temaslarımız sonuç verdi ve bu önemli organizasyonu tekrar Türkiye'ye getirdik. Intercity İstanbul Park'taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul'u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz" demişti.

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin de İngiltere'nin tarihi Wembley Stadı'na alınması söz konusu...