Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir

ABD merkezli Forbes dergisine göre, dünyada en fazla milyarder sahip kent yine New York oldu. New York’u 74’er milyardere ev sahipliği yapan Moskova ve Hong Kong izledi.

Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 1

ABD merkezli iş dünyası ve finans dergisi Forbes, dünyada en fazla milyarderin yaşadığı 10 kenti açıkladı. Buna göre, 10 şehir, dünyadaki tüm milyarderlerin yaklaşık dörtte birine ev sahipliği yapıyor. Forbes’un son açıkladığı, dünyadaki en zengin milyarderlerin yer aldığı listeye dayanarak aktardığına göre, dünyada en fazla milyarder yine ABD’nin New York kentinde yaşıyor. New York’ta 100 milyarder bulunuyor ve bu kişilerin toplam mal varlığı 694 milyar dolar seviyesinde. Forbes’a göre dünyada en fazla milyarderin yaşadığı ilk 10 kent şöyle…

111
Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 2

10. SAN FRANCİSCO/ABD

Son olarak, ABD’nin San Francisco kenti, dünyada en fazla milyardere ev sahipliği yapan 10’uncu şehir oldu. Son bir sene içinde şehirdeki milyarder sayısı 13 arttı. Kentteki milyarderlerin mal varlığının 185 milyar dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. San Francisco’nun en varlıklı milyarderi ise 18.3 milyar dolarlık mal varlığı ile Dustin Moskovitz.

211
Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 3

9. SİNGAPUR

2024 yılında altı yeni milyarderin olduğu Singapur’da 52 milyarderin bulunduğu belirtildi. Forbes listesinde 9’uncu sırada yer alan Singapur’daki milyarderlerin net mal varlığının 156 milyar dolar olduğu ifade edildi. Kentin en zengin milyarderi ise 28 milyar dolarlık mal varlığı ise Eduardo Saverin olarak açıklandı.

311
Forbes açıkladı: En fazla milyardere ev sahipliği yapan 10 şehir - Sayfa 4

8. LOS ANGELES/ABD

ABD’nin Los Angeles kenti de Forbes’un listesinde kendisine 8’inci sırada yer buldu. Kentteki milyarder sayısı bir yılda 19 kişi arttı, milyarderlerin toplam mal varlığının 222 milyar dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. Los Angeles’ın en zengin milyarderi,13.6 milyar dolarlık varlığıyla John Tu olarak açıklandı. Los Angeles’ta yaşayan diğer milyarderler ise 1.2 milyar dolarlık mal varlığı ile LeBron James, 1.7 milyar dolarla Kim Kardashian ve 1.4 milyar dolarla Rihanna oldu.

411