Gündem
20 Ağu 2019 12:09 Son Güncelleme: 21 Ağu 2019 12:18

Foça otellerini tercih etmeniz için 5 neden

Pek çok tatilcinin son zamanlarda gözdesi olmaya başlamış Foça Otelleri ve Foça plajları hayli cazip tatil seçenekleri sunmaktadır.

Pek çok tatilcinin son zamanlarda gözdesi olmaya başlamış Foça Otelleri ve Foça plajları hayli cazip tatil seçenekleri sunmaktadır. Hem geniş konaklama imkanları hem de benzersiz doğası ile Foça, ziyaretçilerini ağırlamaya çok önceden olduğu gibi şimdi de hazırdır.

Foça Turist Akınına Uğramamış Nadir Yerlerden Biri

Foça halen daha yabancı turist akınına uğramamış olan nadir tatil beldelerinden bir tanesidir. Hal böyle olunca da bakir bir doğası ve neredeyse hiç el değmemiş plajları, keyifle dinlenmeye imkan tanıyan alanları bulunmaktadır. Öte yandan iklim bakımından da ne yakıcı bir sıcağa ne de denize girmeyi engelleyecek bir soğuğa sahiptir. Özetle Foça öncelikli olarak hem doğası hem de iklimi ile tatil için tercih etmeye değecek bir bölgedir.

Kibar ve Sıcakkanlı Yöre Halkı

Tatilde insan her ne kadar kendisini çevresinden soyutlamak isterse istesin, yöre halkı ile bir şekilde iç içe olacağı da bir gerçektir. İşte bu durumda tatilcilerin Foça halkı ile adeta bir dost bağı kuracağı, zira Foça halkının hem yardımsever hem sıcakkanlı hem de dost canlısı ve kibar olduğu unutulmamalıdır. Öyle ki sadece Foça halkı dahi bu bölgeyi tatil için tercih etmek adına bir sebep teşkil edebilecektir. Başka bir deyişle Foça hem halkı hem de doğası ile huzur veren bir yerdir.

Foça Sakin Bir Tatil İçin Doğru Tercih

Foça'da büyük tatil yörelerinin ya da herhangi bir büyük şehrin karmaşası ya da gürültüsü yoktur. Sükunet içerisinde dinlenmez, huzur bulmak ve doğa dışında hiçbir şey duymamak isteyenler adına bu sakin tatil yöresi adeta birebirdir. Bu sayede kısa bir süreliğine de olsa şehir hayatından uzaklaşmak ve her türlü sorundan uzak bir tatil yapmak mümkün hale gelecektir. Bu hususta Foça halkının etkisi olduğu gibi Foça'nın şehir dokusunun da çok büyük payı vardır. Zira Foça halen daha pek çok sakini ve aynı şekilde tatilciler tarafından bir huzur bulma güzergahı olarak bilinmektedir.

Foça Butik Otellerde Daha Fazla Konfor Muhakkak

Foça'da yer alan otellerin çok büyük bir kısmı beş yıldızlı resort hotel tarzında yapılar değildir. Ancak bu olumsuz bir özellik de değildir. Zira tatilcilerin kendilerini evlerinde gibi hissedecekleri, az sayıdaki odaya sahip ve misafir ağırlamayı birinci öncelik olarak benimsemiş butik oteller sayesinde tatil sonrasında da tatile ihtiyaç duyma devri sona erecektir. Üstelik bu butik oteller hem yöresel mimariyi yansıtacak hem de son derece modern ve zarif bir konaklama olanağı sunacaktır. Yani büyük çaptaki otellerden eksiği değil aksine fazlası olacaktır.

Beşeri Yapısıyla da Foça Gezip Görülmeye Değer

Foça, beşeri dokusuyla da tatil yapmak isteyenlere pek çok şey vaat eder. Bunlardan bir tanesi de yöre halkı tarafından kurulan ve işletilen pazarlardır. Bu pazarlarda hem yöresel ürünleri satın almak hem de farklı kültürler ile tanışmak mümkün olabilecektir. Elbette nostaljik sokakları ile de Foça son derece makul bir tatil destinasyonu olarak bilinmektedir. Dar ve her biri birbirinden güzel sokaklarında dolaşmaya adeta doyum olmayacaktır.