Gündem
09 Tem 2008 10:37 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:09

FLAŞ!..FLAŞ!..TMSF'NİN VERDİĞİ SÜRE DOLDU,ÇUKUROVA GRUBU'NA İCRA TAKİBİ BAŞLADI!..

TMSF Çukurova Grubu'ndan 500 milyon dolarlık alacakları için icra işlemlerini başlattı.İcra işlemlerinin başlatıldığını CNNTÜRK'te TMSF'nin yaptığı operasyonları değerlendiren Ahmet Ertürk açıkladı.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Çukurova'ya tanınan 2 aylık süre doldu, yeni bir protokol oluşmadığı için icra işlemlerine başladık" dedi.
CNN Türk´te TMSF´nin yaptığı operasyonları değerlendiren Ahmet Ertürk, TMSF´ye bugüne kadar 20 banka devredildiğini belirterek, "Bunlardan sadece 6´sının sadece borçlarını kapatarak bizimle yollarımızı ayırdı. Pamukbank´ta bu bankalar arasında ama hakim ortağıyla ilgili başka sorunlarımız devam ediyor" diye konuştu.
Kentbank, Sitebank, Yaşarbank ve Demirbank´ı ta tamamen borçlarını sıfırlayan bankalar olarak sıralayan Ahmet Ertürk, Etibank´ta ise sürecin devam ettiğini dile getirdi. Toprakbanka´ta da küçük bir bakiye dışında borç sorunun çözüldüğünü anlatan Ertürk, şöyle konuştu: "Bir kısım bankalarda iyi niyetli bir şekle yükümlülüklerini yerine getirmek istiyorlar. Esbank, Bank Kapital Sümerbank´ta bir protokolümüz var. Sümerbank´ta varlık satışlarına başladık. Endüstriyel şirketleri satıyoruz. İktisat Bankası´nda sorun var. Yurtbank ve Bank Ekspres bizim en önemli sorun yaşadığımız banka. Yurtbank´ta bir kısım varlık var ama onun dışında bir ödeme imkanı yok. Bank Ekspre, hem sahibi hem de banka olarak tarihe geçecek bir banka."

20 BANKANIN KİTABI YAZILACAK

Bankacılık tarihi yazmaya başladıklarını da dile getiren Ahmet Ertürk, Fon´a devredilen 20 banka ile ilgili raporlar halinde kitap hazırlayacaklarını söyledi. Şu ana kadar 7 raporun hazırlandığını belirten Ertürk, bu kitaplarda bankaların bütün batış hikayeleri ve geçmişteki ilişkilerin açıkça anlatılacağını vurguladı.

BANKA VARLIKLARINI TEMİZLEDİK

Bankaların varlıklarını önemli ölçüde temizlediklerini ifade eden TMSF Başkanı, "Protokol yapmadığımız bankalardan İmar Bankası´nda varlık satışıyla en büyük geliri elde ettik. Şu anda Bank Ekspres´te ve İktisat Bankası´nda sorun yaşıyoruz. En önemlisi Egebank´ta Murat Demirel ve diğer hakim ortak olan şirketlerden tahsilat imkanı yok gibi" şeklinde konuştu.

DEMİREL´İN YURTDIŞI HESAPLARI TAKİPTE

Murat Demirel´e ait bir off-shore şubede 35 milyon dolarlık para tespit ettiklerini ve başlatılan hukuki mücadeleyi kazandıklarını belirten Ertürk, açıklamalarına şöyle devam etti: "Yakında bu parayı devralacağız. İsviçre´de bir banka devrolmuş, bir Türk bankasını Murat Demirel´e satmış. Ancak satış tam olarak gerçekleşmemiş ama orada ödenen bir kaparo var ve biz onu almak istiyoruz. Şevket Demirel ve aile fertlerinin bazı varlıklarını 2.5 sene yönettik. Hem yargı kararları, hem de grubun itilafı sürdürmek istememesi üzerine belli bir noktada buluşuldu ve bir tahsilat anlaşması sağlandı. Burada da devraldığımız kurumların performansını ikiye katlayarak devrettik. 2 yıl bedava işletmecilik yaptık. Ama bu konuda bize daha fazla talep gelmesin."