Radar Hattı
24 Kas 2009 11:05 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:58

FLAŞ!...FLAŞ!...HABER KANALI 24'TE ŞOK İŞTEN ÇIKARTMA!..HANGİ ÜNLÜ EKRAN YÜZÜ KOVULDU? ÜNLÜ SPİKERİN BAŞINI "KOLONYA KOKUSU" MU YAKTI? (MEDYARADAR-ÖZEL)

Haber kanalı 24'te ünlü ekran yüzü Genel Yayın Müdürü Akif Beki'nin talimatıyla yayına çıkartılmayarak işten kovuldu.Yönetimi ünlü spikerin hangi sözleri sinirlendirdi?

Haber kanalı 24'te öğleden sonraları moderatör olarak çalışan spiker Bahar Feyzan işten çıkartıldı.


Muhabirlik ile meslek yaşamına 19 yaşında başlayan Bahar Feyzan, televizyona ilk adımını CNBC-e'de attı. CNBC-e'nin ardından Habertürk´e geçti ve burada 2 yıl çalıştı. Daha sonra NTV´ye geçen Feyzan, ekonomi haberlerini sunmaya başladı. NTV'de çalıştığı zaman yaptığı Brad Pitt röportajıyla adını duyurdu. 2006 yılında Star Ana Haber bültenini sunmaya başlayan Bahar Feyzan, bir yıl çalıştıktan sonra bu kanaldan ayrıldı. Son olarak da Kanal 24'te 16.00-20.00 arası "moderatör" kuşağını sunuyordu.


Bahar Feyzan'ın dün öğle saatlerinde işe gittiği ama Genel Yayın Müdürü Akif Beki'nin talimatıyla yayına çıkartılmadığı öğrenildi. Araya Bahar Feyzan'a yakınlığı ile bilinen Mustafa Karaalioğlu'nun girdiği ama Beki'yi kararından vazgeçirtemediği Medyaradar'a gelen kulisler arasında...


BAŞINI KOLONYA KOKUSU MU YAKTI?

Feyzan geçen hafta bir röportajda, "Konuklarının kolonya kokulu olmasından rahatsız olduğunu" söylemişti.
24 yönetiminin uzun süredir performansı ve kanal içi tavırlarından rahatsızlık duyduğu öğrenilen Bahar Feyzan'ın "Konuklarının kolonya kokulu olmasından rahatsız olduğu" sözleri üzerine işten çıkartıldığı belirlendi.

Bahar Feyzan, 24 kanalında kameramanlara ve editörlere sert sözleri ve onları küçük görür tavırlarıyla bir süredir yönetim tarafından uyarılıyordu. Ayrıca dekolte kıyafetle ekrana çıkmasıyla da tepki topluyordu.

Bahar Feyzan, son olarak geçen hafta sonunda Milliyet gazetesinde yayınlanan sözleriyle gündeme gelmişti.

Milliyet Televizyon'a konuşan Feyzan, ilginç açıklamalarda bulunmuş, 'twitter paylaşım sitesinde "Yayında gömlek ve ceket giymekten sıkıldım atsak artık şunları" yazdığınızı okuduk. Tercih size kalsa ekrana nasıl çıkarsınız? ' sorusuna, "Gömlek ve ceket uygulamasında Genel Yayın Yönetmenimiz Akif Beki'ye katılmasam da tabii ki, belirlenen formata uygun giyiniyorum ekranda. Gömlek ve ceket ciddiyetin açılımları gibi algılanıyor ama ben bundan pek emin değilim. Bir taraftan katılıyorum. Çünkü tüm TVTerde ekrandaki diğer kıyafetlere bakınca "Bu nasıl giyilir?" dediğim çok kıyafet oldu. Bunun önüne geçmenin de, en kolay ve hatta doğru yolu bence de ceket ve gömlek... Yönetici olsam ben de aynısını yapabilirdim. Ama haberciliğin ceket ve gömleğin içme sığmadığını, daha özgür bir ruha sahip olduğuna inanıyorum. Tercihim tabii ki, her zaman zarif ve sade bir eksende olur. Elbise her zaman öncelikli tercihim." yanıtını vermişti.

Bahar Feyzan'ın açıklamasında 24 yönetimini en çok da "Canlı yayının zorlukları nelerdir?" sorusuna verdiği "Beni en çok limon kolonyası kullanan bazı konuklar zorlar. Dayanamıyorum, burnumun direği sızlıyor, konudan da kopuyorum, yayından da..." yanıtının öfkelendirdiği söyleniyor.

MEDYARADAR/ÖZEL