Gündem
23 Haz 2014 17:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

Flaş!.. Şike davasında karar verildi!

Mahkemeden Aziz Yıldırım kararı... 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 'futbolda şike' davasında, 'yeniden yargılanma' kararı verdi.

'Futbolda şike' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yaptığı 'yeniden yargılanma' ve 'infazın durudurulması' taleplerini kabul etti.

YENİDEN YARGILANACAK İSİMLER

Mahkeme , 6526 sayılı yasayla CMK'da yapılan değişikliklerin CMK3111/e maddesi kapsamında kaldığında değerlendirildiğinden, bu duruma göre Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl hakkındaki yargılamanın yenilenmesi taleplerinin mahkumiyet kararı verilerek Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşen suçları yönünden CMK 318/1. maddesi gereği kabule değer olduğuna karar verdi.

İNFAZLARI GERİ BIRAKILDI

Mahkeme ileride telafisi imkansız zararlara sebebiyet vermemek açısından Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl'ın CMK 312. maddesi gereğince infazlarının geri bırakılmasına oy çokluğuyla hükmetti.

'KUMPAS' İDDİASI REDDEDİLDİ

Mahkeme bazı sanıkların kendilerine kumpas kurulduğu ve duruşma tutanaklarında sahtecilik yapıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı yeniden yargılama talebini ise oy birliğiyle reddetti.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sözde şike davasında, Başkanımız Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu sanıkların, 'Yeniden Yargılanma' ve 'İnfazın Durdurulması' talebini kabul etti" ifadeleri kullanıldı.