Gündem
21 Nis 2014 14:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:06

Flaş iddia! Aziz Yıldırım için af çıkabilir!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tekrar cezaevine girme durumu tartışılırken, çarpıcı bir af iddiası ortaya atıldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Şike Davası dosyasındaki itirazları reddederek Aziz Yıldırım'ın da yer aldığı dosyayı tekrar mahkemeye göndermesi sonrası Yıldırım'ın cezasının 2 yıl 2 aylık kısmını da cezaevinde geçirmesi beklenirken Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer, yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İşte Çakırözer'in af konusuyla ilgili yazısı:

"Geçen hafta itirazların reddiyle kesinleşen Şike Davası'nda da Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar cezaların infazı için yeniden cezaevine girecek. Yıldırım’ın ‘adil yargılama’ hakkının ihlali gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuru da yine Anayasa Mahkemesi’nin önünde."

"Anayasa Mahkemesi üyeleri de toplumda oluşan beklentinin büyüklüğünün farkında. Ancak kesinleşmiş Balyoz ve Şike davalarında, Ergenekon’da (henüz kesinleşmemiş dava) olduğu kadar rahat biçimde hüküm veremiyorlar. Yargıtay tarafından onanmış davalarla ilgili bireysel başvurularda henüz karar açıklayabilmiş değiller."

"Bekleyen bireysel başvurularla ilgili geçen hafta Anayasa Mahkemesi ve yüksek yargının diğer kurumlarında nabız tutmaya çalıştık. Yargının zirvesindeki hava, toplumda bu davalarla ilgili iyice yaygınlaşan ‘adaletsizlik’ algısının, bireysel başvurulara verilecek yanıtlarla dahi giderilmesinin mümkün olamayacağı şeklinde. Edindiğimiz izlenim, yargı kurumlarında “Tüm bu karmaşadan bir ‘af’ olmadan çıkış mümkün değil”in hakim görüş haline geldiği şeklinde.

Konuştuğumuz üst düzey bir yüksek yargı mensubu giderek büyüyen bu beklentiyi şöyle ifade etti:

'Başbakan ve hükümet yetkililerinin dediği gibi bu davalarda kumpas kurulmuş, insanlar haksız yere içeride yatırılmış ve bu kararlar yargı tarafından onanmışsa böyle bir adaletsizliği, hukuksuzluğu ancak bir ‘af’ temizleyebilir.'"

ŞİKE DAVASI DOSYALARI MAHKEMEDE

Yargıtay süreci tamamlanan ''futbolda şike davası'' dosyaları 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunda bekliyor.
   
Mahkeme şu ana kadar bir karar açıklamadı. Kısmen onaylanan, kısmen de bozulan Şike Davası'nda aralarında Aziz Yıldırım'ın bulunduğu sanıkların mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından onaylanmıştı.

Mahkeme şimdi dosyanın tamamını ne yapacağına karar verecek. Bozulan sanıklar açısından yeniden yargılamayı yapacak mahkemeye mi gönderecek, yoksa aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıkların cezalarının infaz sürecini başlatmak için İnfaz Savcılığı'na mı gönderecek? İşte bu sorunun yanıtını bulmak için Mahkeme, Adalet Komisyonu'ndan görüş sordu.

Komisyonun bu konudaki görüşü beklenirken binlerce sayfalık "Futbolda Şike Davası" dosyası da mahkeme salonunda bekliyor. Bugün tüm gözlerin çevrildiği ve akıbeti merakla beklenen dosyalar bir amatörün kamerasına yansıdı ve paylaşıldı.