Gündem
05 Ara 2013 15:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Flaş gelişme; Avukatları Balbay'ın tahliyesini istedi!

Mustafa Balbay Anayasa Mahkemesi’nin kararını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.

Ergenekon davası tutuklu sanığı, CHP Milletvekili Mustafa Balbay Anayasa Mahkemesi’nin kararını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında seçilme hakkının ihlal edildiği ve uzun tutukluluk süresi nedeniyle Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunan CHP Milletvekili Mustafa Balbay tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyetinin gerekçeli kararın hazırlıkları için Silivri’de olması sebebiyle Silivri’ye giden avukatlar 4 sayfalık dilekçelerini heyete sundu. Bugüne kadar tahliye taleplerinin genel basmakalıp gerekçeler ile reddedildiği belirtilen dilekçede, Anayasa Mahkemesi’nin de tutukluluk süresinin makul süreyi aştığı, seçilme hakkının ihlal edildiği yönünde oy birliği ile karar verdiği belirtildi.
 
Anayasa Mahkemesi’nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun’un 50. maddesinde “Yerel mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararında açıkladığı ihlali ve sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde mümkünse dosya üzerinden karar verir” yazılı olduğunun belirtildiği dilekçede, “Anayasa Mahkemesi de işbu hüküm uyarınca müvekkilimiz hakkındaki kararın, gereğinin yapılması, ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için Sayın Mahkemenize gönderilmesine karar vermiştir” denildi. Anayasa Mahkemesinin verdiği kararların verildikleri anda kesin olduğu, basın aracılığıyla ya da kurumun internet sitesi üzerinden duyurulması halinde, kararın gerekçesinin yazılarak Resmi Gazete'de yayınlanması beklenilmeksizin yargı organlarınca uygulanmasının hukuk devletinin gereği olduğunun ifade edildiği dilekçede, Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda Balbay’ın tahliyesi talep edildi.