Gündem
28 Eki 2015 18:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Flaş! Flaş! Flaş! Sivil polisler Bugün TV ile Kanaltürk’ün ‘fişini çekti’

Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasının ardından polis baskınının düzenlendiği Bugün ve KanalTürk TV’nin yayını sivil polislerce kesildi.

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere yapılan kayyum ataması sonrası polis bu sabah Kanaltürk’ün yayınını kesmiş ancak kanal yönetimi kontrolü yeniden ele almıştı.

Tüm gün boyunca polis baskınıyla ilgili özel yayın yapan Bugün TV ve KanalTürk TV, akşam saatlerinde canlı yayında sivil polislerin çatı katına çıkışını yayınladı. Sivil polisler kanalların yayınını durdurmak için uydu bağlantısını sağlayan ‘uplink odası‘na çıkarken, Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, ana kumanda odasından canlı yayında son konuşmasını yapıyordu.

Biz kararıyoruz ama siz enseyi karartmayın

Bina içerisindeki ‘kayyum‘ Ümit Önal, yönetim kurulu olarak karar aldıklarını ve ‘uplink‘i kapatacaklarını söyledi. Bunun üzerine kanal çalışanları kararı görmek istediklerini söyledi ancak Önal, kararı göstermedi. Bu tartışmadan kısa bir süre sonra da her iki kanalın da yayınları kesildi.

Toros’un yayın kesilmeden önceki son sözleri, “Biz kararıyoruz ama siz enseyi karartmayın” oldu.

Anakumanda odasına da girdiler



Uydu yayınının kesilmesinin ardından bir süre daha Kanaltürk’ün internet sitesinden yayın yapmaya devam edildi. Ancak sivil polisler, kayyum eşliğinde anakumanda odasına girerek bu yayını da kestiler.