Gündem
27 Eyl 2012 17:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! HANGİ MEDYA PATRONU GİRDİĞİ SEÇİMİ KAYBETTİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Haliç Üniversitesi mütevelli heyeti seçimine katılan medya patronu 54 oydan sadece 23 oy alınca liste dışında kaldı.

Haliç Üniversitesi mütevelli heyeti istifalar nedeniyle 5 kişiye düşmüştü. Son olarak YÖK tarafından gönderilen yazı ile Mütevelli heyeti başkanı Prof. Sinan Artan’ın dururumun uygun olmadığı bildirildi. YÖK sayının 4 düşmesi ile yeniden heyetin 7 kişiye tamamlanmasını istedi. Bunun üzerine Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı seçim kararı aldı. Seçime vekalet belgeleri dahil 54 üye katıldı. Haliç Üniersitesi’nin kurucusu ve 1998 yılından 6 ay öncesine kadar başkanlığını yürüten Prof.Dr.Gündüz Gedikoğlu’nun desteklediği liste hüsrana uğradı. Bu listede yer alan Milliyet ve Vatan Gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören 54 oydan 23’ünü alırken mütevelli heyetine seçilemedi. Yine aynı listede yer alan Yılmaz Ulusoy ise 20 oyda kaldı.

ÜNİVERSİTEYİ 6 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATMIŞLAR
Vakıf’a yakın çevrelerin iddiasına göre, Gündüz Gedikoğlu’nun döneminde üniversite 6 milyon lira zarara uğratıldı.  Bunun üzerine, Üniversite’nin “kurucu unsuru”, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı bünyesinde oluşturulan yeni mütevelli heyetine eski İstanbul Valilerinden Nevzat Ayaz ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir de girdi.Ayaz, mütevelli Heyet Başkanlığı’na seçildi. Ancak kısa bir süre sonra, “sağlık nedenleriyle” bu görevinden ayrıldı. Bunun üzerine, mütevelli heyeti başkanlığına Prof. Sinan Artan getirildi. Artan, daha önce Haliç Üniversitesi’nde görev yapmış ancak “disiplin yoluyla” öğretim üyeliğinden uzaklaştırılmıştı. 2009’da yeniden üniversiteye dönmek isteyen Artan’ın talebi YÖK’ün, “öğretim üyeliği yapamaz” engeline takılmıştı. Artan buna rağmen mütevelli heyeti başkanlığına getirildi.

ESKİ BAŞKANI MASON LOCASINDAN REKTÖR ARTTIRMIŞ İDDİASI
Artan’ın  üyesi bulunduğu “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası”ndan da 2 Temmuz 2004’te, “dul kadın kesesi” için toplanmış paranın hesabını veremediği için atıldığı öne sürüldü. Mütevelli heyeti eski başkanı Prof. Sinan Artan ile Üniversite Rektörü Prof. Sait Sevgener arasında yaşanan çekişme ise bir başka dikkat çekici nokta. Prof. Artan, “Rektör Sevgener istemediği durumu YÖK’e bildirdiği, Rektör Prof. Sevgener ise tehdit edildiği iddiasıyla İstanbul  umhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Bu arada, Prof. Sinan Artan’ın, 2004 yılında, “Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası” üyeliğinden atılması kararının altında, o gün Loca’nın yönetiminde bulunan Rektör Prof. Sait Sevgener’in de imzasının bulunduğu iddiası ortaya atıldı.
Haliç Üniversitesinde bağımsız denetim kuruluşlarının raporuna göre 6.2 milyon lira açık bulunduğu belirtilirken bu paranın tahsili için yargıya başvurulduğu öğrenildi.
Haliç Üniversitesi’nin 6500 öğrencisi ve 741 akademik ve idari personeli ve 240 da “ücretli okutman”ın bulunuyor.
İŞTE HALİÇ ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYETİ SEÇİM SONUÇLARI



MEDYARADAR/ÖZEL