Polemik & Kulis
02 Tem 2014 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

Flaş! Flaş! Flaş! Derya Sazak hangi gazetenin genel yayın yönetmeni oldu? (Medyaradar/Özel)

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden bir süre önce ayrılan Derya Sazak hangi gazetenin başına geçiyor? Medyaradar açıklıyor....

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevinden geçtiğimiz yıl ayrılan Derya Sazak Yurt Gazetesi ile anlaştı.

Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni'yken, Milliyet'in yayınladığı İmralı tutanakları sonrasında başlayan, Hasan Cemal'in ve Can Dündar'ın gazeteden uzaklaştırılmasıyla devam eden sürecin sonunda Milliyet'le yolları ayrılan Derya Sazak, Yurt gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni oldu.

Gazetenin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçtiğimiz günlerde gazeteden ayrılmıştı. 

ATAĞA MI KALKIYOR?

Uzunca bir süre ödenmeyen maaşlar nedeniyle krizlerin yaşandığı ve birçok ismin yollarını ayırdığı gazetenin Derya Sazak kaptanlığında atağa geçeceği düşünülüyor.
Milliyet Gazetesi’nden istifasının ardından uzunca bir  süre köşesine çekilen usta gazeteci, "Batsın Sizin Gazeteciliğiniz" isimli çok ses getiren bir kitap kaleme almıştı. Medyaya ise süreçte dönmeyi düşünmüyordu.

DERYA SAZAK KİMDİR?

Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. Gazeteciliğe 1976 yılında Yeni Ulus gazetesinde köşe yazarı olarak başladı. ANKA'da parlamento muhabiri olarak çalıştı. Güneş Gazetesi'nde kuruluş kadrosunda yer aldı. 1983 yılından 2013 yılına kadar Milliyet Gazetesi’nde Ankara İstihbarat Şefliği, Ankara temsilciliği, Genel Yayın Yönetmenliği ve köşe yazarlığı görevlerinde bulunmuştu.

MEDYARADAR/ÖZEL