Gündem
17 Eyl 2008 13:36 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:20

FLAŞ!.. FLAŞ!.. ERGENEKON TUTUKLUSU ŞENER ERUYGUR BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ!.. EMEKLİ GENERALİN ŞUANKİ SAĞLIK DURUMU NE?..

Şener Eruygur saat 07.45'te Kocaeli Üniversetesi Tıp Fakültesi acil servisinde tedavi altına alındı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nazım Mutlu, tedavi altına alınan Eruygur'un hipertansiyona bağlı olarak cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı, beyin kanaması geçirdiği ve boyun kemiğinde dört parçalı bir kırık olduğunu söyledi.

Eruygur hastaneye getirildiğinde tansiyonunun 19/11 olduğunu belirten Prof.Dr. Mutlu, şunları söyledi:

"Şener Eruygur saat 07.45'te Kocaeli Üniversetesi Tıp Fakültesi acil servisinde tedavi altına alındı. Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir."

Kırıkların omuriliğe baskı yapmadığını, omurilikte zedelenmeye yol açmadığını, bu nedenle herhangi bir felcin şu anda söz konusu olmadığını vurgulayan Prof.Dr. Mutlu, bu aşamada önemli olanın beyindeki kanamanın stabil hale gelmesi olduğunu söyledi. Prof.Dr. Mutlu, "Bu yüzden tansiyon kontrolü yapılıyor. Genel durumu için hasta hafif uyutuluyor. Şu anda başka yapacak bir şey yok. Ameliyat düşünülmüyor, kırık boyun yakalığıyla kontrol altına alındı" diye konuştu.

Başhekim Mutlu, Eruygur'un şu anda odasında istirahat ettiğini, benzer hastalarda sorunların kontrol altına alınmasının en az bir hafta sürdüğüne dikkat çekti.

BİLİNCİ AÇIK

Gelen son bilgilere göre, Eruygur Paşa'nın bilinci açık...