Gündem
19 Tem 2013 17:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:17

FLAŞ! DEVRİMCİ KARARGAH DAVASI SONUÇLANDI; HANGİ GAZETECİ BERAAT ETTİ?

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 75 sanıklı Devrimci Karargah davası karara bağlandı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 75 sanıklı Devrimci Karargah davası karara bağlandı.

AVCI’NIN SON SÖZÜ: "BERAATİMİ İSTİYORUM"
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 8 tutuklu sanık ile Gezi olayları nedeniyle tutuklanan Ulaş Bayraktaroğlu ve bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada sanıklara son sözleri soruldu. Tutuklu sanık Hanefi Avcı, “Söyleyecek bir şeyim yok. Savunmalarımı tekrar ediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

AVCI’YA 15 YIL 4 AY 5 GÜN
Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Hanefi Avcı’nın "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" suçundan beraatine karar verdi. Avcı hakkında "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan açılan davanın ertelenmesine karar veren mahkeme, Avcı’nın aynı suçu 3 yıl işlememesi durumunda davanın düşürüleceğini belirtti. Mahkeme, Avcı’yı "Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü ve mensuplarına yardım etmek" suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

Avcı ayrıca, "Ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak" suçundan 5 yıl hapis ve 10 bin lira adli para cezası ile cezalandırıldı.

Avcı’nın yazdığı "Haliç’te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli kitabında, "Terör örgütleri ve bu amaçla yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda yargı görevi yapanları etkileme suçunu" işlediğini ifade eden Mahkeme, Avcı’yı bu suçtan 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı. Avcı’nın kitabında "Yasadışı silahlı Devrimci Karargah terör örgütü hakkında yapılan soruşturmanın gizliliğini ihlal suçu"nu işlediğini de belirten mahkeme Avcı’yı 2 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırdı. Avcı, toplamda 15 yıl 4 ay 5 gün hapisle cezalandırılmış oldu.
Mahkeme ayrıca Avcı’nın 3 farklı kişi adına kimlikler düzenleyip bunları yurtdışına çıkmak için kullandığını ancak iddianamede ceza istenmediğini belirtti. Mahkeme bu nedenle "Resmi belgede sahtecilik" suçundan Avcı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

15 YIL HAPİS TALEBİNDEN BERAATE!
 
 Aralarında Vatan Gazetesi yazıişleri müdürü Aylin Duruoğlu’nun da bulunduğu 24 kişi örgüt üyeliğinden beraat etti.Gazeteci Aylin Duruoğlu, Devrimci Karargah operasyonlarıyla gözaltına alındığında hakkında "örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. 17 sanıklı iddianamede, Duruoğlu'na dönük somut bir delil yer almamış, ancak 20 yıl önce bir 1 Mayıs gösterisine katılması aleyhinde delil olarak kullanılmıştı. Duruoğlu'nun okuldan tanıdığı kişilerle zaman zaman kamuoyuna açık alanlarda biraraya gelmesi bile iddianamede yer almıştı. Savcı Kadir Altınışık'ın hazırladığı iddianameye göre, Duruoğlu'nun ev ve işyerinden alınan disklerde örgütsel faalİyette bulunduğuna dair hiçbir delile rastlanmamıştı.
 
Duruoğlu, 27 Nisan 2009'da gözaltına alınmış, ilk duruşma için 5 ay beklemiş; ancak tutuklandıktan 10 ay sonra serbest kalmıştı.

Vatan gazetesi yazıişleri müdürü Aylin Duruoğlu, bugün sonuçlanan Devrimci Karargah Davası'nda beraat etti.