Gündem
09 Mar 2012 19:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:25

FITCH NOTU KIRINCA ÇALIK HOLDİNG İPİNİ ÇEKTİ!

Çalık Holding, 200 milyon ABD Doları tutarındaki 5 yıl vadeli bono ihracının itfasını tamamlamasının ardından, uluslararası reyting kuruluşu Fitch ile olan çalışmalarına da son verdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Çalık'ın notunu kırması sonrasında Çalık holding Fitch ile olan çalışmalarına son verdi.

Çalık Holding, ilk bono ihracını 2007 yılında gerçekleştirdi. Uluslararası yatırımcılardan gelen yoğun talep üzerine ihraç edilecek bono miktarı 150 milyon ABD Doları'ndan 200 milyon ABD Doları'na çıkarılırken, vadesi de 3 yıldan 5 yıla uzatıldı. Çalık Holding , bono ihracı sürecinde uluslararası reyting kuruluşu Fitch ile çalıştı. 200 milyon ABD Doları tutarındaki bono ihracının itfasının 5 Mart 2012'de tamamlanmasının ardından, Çalık Holding söz konusu işbirliğini sona erdirdi.

FITCH ÇALIK'IN NOTUNU KIRMIŞTI
Fitch Ratings, Çalık Holding'in yabancı ve yerel para cinsinden 'B-' olan olan uzun vadeli kredi notlarını ve 'BB-' olan Ulusal Uzunvadeli notunu negatif izlemeye aldığını bildirdi. Fitch ayrıca, GlobusFinance S.A.'ın Çalık Holding tarafından garanti edilmiş 2012 vadeli 200 milyon Dolar tutarındaki tahvillerinin 'B-' olan notunu da negatif izlemeye aldı. Fitch buna ek olarak Çalık Holding'in bağlı ortaklığı GAPGüneydoğuTekstil'in BB-(tur) olan Ulusal Uzun vadeli kredi notunu da negatifizleme kapsamına dahil etmişti. Fitch yaptığı açıklamada, notların negatif izlemeye alınmasının Çalık Holding'in refinansman durumuna yönelik endişeleri yansıttığını, Çalık'ın 200 milyon ABD Doları tutarındane Eurobond'unun vadesinin gelmekte olduğunu ve bu borcun yeniden finanse edilmesinde riskler gördüğünü vurgulamıştı.