Magazin
25 Oca 2012 10:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

FİŞEKÇİ'DEN SERT YANIT! ERKEK ADAM BÖYLE ŞEY YAPAR MI?

Karolin Fişekçi Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya Orhan Pamuk'la ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. VİDEO

Karolin Fişekçi Teke Tek programında Orhan Pamuk’un avukatları aracılığıyla gönderdiği ihtarname ile ilgili ilginç açıklmalarda bulundu.

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk’la yaşadığını söylediği ilişki ve medyaya yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren ressam Karolin Fişekçi, Teke Tek’te Fatih Altaylı’ya konuştu:

"Bir süre verdim kendime, ondan sonra pek saklamak istemedim. İlişki süresinde bunu gizli tuttum. Onun özeline saygı duydum. Ayyuka çıktıktan sonra bir sürü şey söylendi. Bunların önüne geçmek için...

Ben ona da sordum ’Ne yapacağız?’ diye. Belki çok güveniyordu. Düşündüm taşındım anlatma gereği duydum. Ben konuşmayı severim. Söylediğim şeyler de onu rencide edici şeyler değildi. Kadın saklar, erkek anlatır ya genelde. Tersi oldu galiba. Herhalde dolmuştum ve konuştum."

ORHAN PAMUK’LA POPÜLER Mİ OLMAK İSTEDİ?
Türkiye’de kaç tane ressam tanınıyor. Sokağa çıksanız insanlar herhalde bir Bedri Baykam’ı bilir. Medyada ressamlar bu kadar yer bulmuyor.

Ben onun insan tarafını gösterdim. Kendi anlattıklarından dolayı, kitaplarından olsun, anlattıklarından olsun biliniyordu. Ama bir de benim tarafımdan bilinsin istedim.

NE ZAMAN NEREDE TANIŞTI
16 NİSAN 2009’da sergi açılışında tanıştık, İstanbul’da.

Benim bir yazım vardı onu göndermek istemiştim. Mailini verdi. Ondan sonra buluştuk.

Ben ailemle yaşıyorum. Buluşuyorduk. İki defa Amerika’ya gittim. Görüşüyorduk. Bazen dışarı çıkıyorduk. Arkadaştık.

AŞK İLİŞKİSİ Mİ?
Sevmemiş olsam bu kadar zaman gizli de durarak birlikte olamazdık. 2.5 senede sık sık görüştük.

ORHAN PAMUK’UN AÇIKLAMASI
Sanki yabancı bir kadınmış gibi... Bu konuda mailleşmelerimiz var... Bunlar elimde. Şık olmaz diye ortaya çıkarmam. Hukuki süreç başlayacaksa... Böyle şeyin davası olur mu? Ben de rencide oldum. Beni yalancı durumuna düşürdüler. Şizofren dediler.

PİŞMAN MI?
Bir şeyler yaşandı. Niye pişman olayım? Deneyim tarafı da var. Başta şoke oldum bu ihtarnameyi duyunca. Güldüm de... Konuşunca dava açılır mı, eve haciz gelir mi diye düşünüyorum.

O maillere bakan birisi aramızdaki ilişkiyi görür. Buraya getiren ben olmadım. En baştan bana konuşma deseydi. Sonra da demedi. Doğrudan ihtarname geldi. Benim için bir erkeğin gözlerimin içine bakarak konuşması lazım.

ORHAN PAMUK’UN KİRAN DESAİ İLE FOTOĞRAFI
Hintli yazar Kiran Desai fotoğrafı çıktığı gün Orhan’la beraberdik. Utandı. Tabii ki ben rahatsız oldum.

İHTARNAME TEHDİT GİBİ
Sanat çevresinden arkadaşlar benim arkamda. Bana bir avukat yönlendirdiler. Bir tür şiddet durumu var. Şiddet illa göz morartarak olmuyor. İhtarname biraz tehdit gibi. Ben bu hukuki süreci bilmem. Medyanın tepkisi de acaipti. Herkesin ağzı sulandı. Nerdeyse küfür etmedikleri kaldı. Tokat gibi yanıt ne demek. Orhan Pamuk ile ilişkide olmamı yakıştıramadılar herhalde.

ORHAN PAMUK ASOSYAL Mİ?
Asosyal olmasaydı benimle daha çok görünürdü. Bu kadar çekinmezdi.

CİMRİ Mİ?
Hediye falan almazdı. Bu konuda pek konuşmak istemiyorum özele giriyor.

ERMENİ MESELESİ
Tatlısu Ermenisi benim bir yazımdı. Ben de kendime Tatlısu Ermenisi diyererek; Cemaatle ilişkim yok, Ermenice bilmiyorum. Türkçe konuşuyorum. Buralı hissediyorum kendimi. Öyle bir yazı göndermiştim. Devamlı 1915 olaylarını açtığınız zaman kan davası geliyor bana. Benim tavrım Ermeni olduğum için ne ayrıcalık ne aşağılama istiyorum. Ben sanatçı bakışıyla konuşuyorum.

Bu konuları pek konuşmadık. Burada yaşayan Ermeniler bu konuları konuşmayı sevmezler. Fransa’daki yasa gündeme geldiğinde buradaki Ermeniler tedirgin olur. Belki beni de tedirgin buluyordu. Dediğim gibi bu konuda araştırmalar yapılması lazım. Net bir şey söyleyemem.

BUNDAN SONRASI BELLİ OLMAZ
Kötü hissediyorum. Ama intikam ateşiyle yanma gibi bir durumum yok. Belli olmaz hiçbir şey, hayatta her şey olabilir. Karşıma geçip konuşmasını isterim.

NE ZAMAN AYRILDI?
İki ay kadar oluyor görüşmeyeli. Bu açıklamalarımdan sonra görüşmedik. O ilişki yok diyor. Ben var diyorum.

O bana konuşma deseydi ben de konuşmazdım. Niye aramadığını kendisine sormak lazım. Belki de yönlendirmeler vardır burada. Ne yapacağını bilememiş olabilir.

İlişkiyi uzatan taraf ben olmadım. Ama benim devamlı peşinde olma durumum yoktu.

İHTARNAME HAİNCE BİR DAVRANIŞ
Bu bana haince bir davranış gibi geliyor. İhtarname yollaması... Ben arsız biri değilim. Bana söyleseydi ben susardım. Bu işe hiç bulaşmak istemiyor durumu var.

New York’taki fotoğraflar ortaya çıkmasaydı ilişki belki sürüyor olurdu.

("Sizin ne kadar ’deli’ olduğunuzu biliyor muydu?" sorusu üzerine) Evet biliyordu.

ORHAN PAMUK’UN İLİŞKİSİNİ REDDETMESİ
Başta şaşırdım neye dayanarak diyebilir. Büyük bir hata gibi geliyor. Yanlış bir hamle gibi geliyor. Ortada bir gerçek var.. Bunu yaparak kaybeder. Bu tehdit falan değil. Böyle bir şey çıkar ortaya.. Başta şok oldum aptalca geldi. ’Erkek adam böyle yapar mı?’ diye düşünüyorsun... Karşılıklı yüzleşirsin konuşursun. Daha delikanlıca geliyor bu... Onun gibi bir durum oldu. Erkeklik organı bende daha fazla var gibi bir durum oldu...

FATİH ALTAYLI’YI FENA KORKUTTU!

Orhan Pamuk’un sevgilisi olarak ortaya çıkan ve kendisinden çokça sözettiren Karolin Fişekçi sözleriyle Altaylı’yı korkuttu.

En son yaptığı açıklamalar ile Orhan Pamuk’un sert tepkisi ile karşılaşan Fişekçi, Altaylı’nın konuğu oldu. Pamuk, Fişekçi’ye ihtar çekerek "Artık konuşma. Sus" dedi.

Bütün bunları canlı yayında anlatan Fişekçi, Altaylı’nın zor soruları karşısında sadece susmak ile yetindi. Bütün program boyunca yaşananlara oldukça üstü kapalı olarak değindi.

Altaylı’nın "Orhan Pamuk ile ilgili sizi ilk çeken neydi" sorusuna Fişekçi’nin yanıtı, "Merak" oldu. Genç kadın ardından ekledi "İnsanlar diyecekler ki kedinin başına ne geliyorsa ya meraktan..." Bir yandan gülen bir yandan da "demedim ama..." diye ekleyen Fişekçi’nin sözlerine kahkahayla gülen Altaylı ise "Siz çok tehlikelisiniz konuk etmek için. RTÜK-MTÜK var..."demekle yetindi.

İŞTE ALTAYLI’YI KORKUTAN O GÖRÜNTÜLER!