Gündem
21 Ara 2016 15:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

Fırat Haber Ajansı'nın müdürü Azadi tutuklandı!

Terör örgütü PKK ile bağlantılı Fırat Haber Ajansının (ANF) Haber Müdürü Maxime Azadi, Türkiye'nin talebi üzerine Belçika'da tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Maxime Azadi Belçika'dan geçerken,  perşembe günü Turnhout şehrindeki "rutin bir kontrol" sırasında gözaltına alındı.  Maxime Azadi, çıkarıldığı mahkemece cuma günü "hakkında araştırma yapılması" için  tutuklandı.

Türkiye'nin, Maxime Azadi'nin terör örgütüyle iş birliği yapmakla  suçladığı ve yakalanması için İnterpol'e talepte bulunduğu belirtildi.

Avukatı, Maxime Azadi'nin serbest bırakılması için başvuruda bulundu.  Başvuru, cuma günü Turnhout mahkemesinde görülecek.

BELÇİKA'DAKİ PKK DAVASI

Belçika'da, 2006'da terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey  yöneticilerinden Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 36 kişi  hakkında soruşturma başlatılmıştı. Kasım ayında ise soruşturma davaya  dönüştürülmüş, ancak Brüksel Soruşturma Dairesi, "PKK'nın terör örgütü olmadığı  iddiasıyla" dava açılmasını reddetmişti. Federal Savcılık ise karara itiraz  etmişti.

Türkiye, Belçika'ya terörle mücadelede yeteri kadar iş birliği  yapmamakla eleştiriyor. PKK'nın TV kanallarının yayın yaptığı ülkede, örgütün  bazı sözde liderleri de yaşıyor.