Dünya
24 Ağu 2022 17:16 Son Güncelleme: 24 Ağu 2022 17:29

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin sızan görüntüleri nedeniyle ağlayarak özür diledi

Son günlerde ardı sıra sosyal medyaya sızan video ve fotoğraf kareleri nedeniyle tüm dünyanın konuştuğu Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ses getirecek açıklamalarda bulundu. Son olarak dünya liderlerine seslendiği başbakanlık konutunda iki arkadaşının üstsüz halde fotoğrafları ifşa olan Marin, yaşanan olaylara ve sosyal medyaya yansıyan karelere değinirken gözyaşlarını tutamadı, "Ben de insanım" dedi.

Başbakanlık konutunda arkadaşlarının üstsüz halde öpüştüğü fotoğraflarla Finlandiya Başbakanı Marin bir kez daha dünya gündeminde yerini aldı. Söz konusu kareler nedeniyle özür dileyen Marin, işini bir gün bile ihmal etmediğini söyleyip isyan etti. Marin'in gözyaşlarını tutamadığı o anlar dikkat çekti.

"BEN DE İNSANIM, EĞLENCEYE HASRET KALIYORUM"

Başbakan Marin, sosyal medyanın gündeminden düşmeyen videolarla ilgili konuşurken gözyaşlarına boğuldu. "Ben bir insanım" diyen Marin, "Krizin ortasında Ukrayna'yı ve sizleri düşünüyordum" diye devam etti.

Geçtiğimiz haftanın hayatının en kolay haftası olmadığını söyleyen Marin, Rusya-Ukrayna savaşı, pandemi ve ekonomik sorunlara rağmen eğlence ve neşe aradığını şöyle dile getirdi:

"Ben de insanım. Kara bulutların arasında yeri geliyor ben de eğlenceye, ışığa ve neşeye hasret kalıyorum."

"DERSİMİ ALACAĞIM"

Boş zamanlarında gerçekleştirdiği etkinliklerin görevini kesintiye uğratmadığına dikkat çeken Marin şöyle konuştu:

"Bir gün bile işimi kaçırmadım. Tamamladığımı hiçbir görevim yok ve başbakan olarak bunu da ortada bırakmayacağım. Çünkü bunların hepsi gelip geçici, biz ise birlikte güçlü bir ülke kurmalıyız."

Marin, işini yaptığını ve dersini alacağını da sözlerine eklerken insanların boş zamanlarında değil, işi başındayken ne yaptığına baktığını umduğunu ifade etti.

Marin'in konuşması dinleyen kalabalık tarafından alkışlar eşliğinde sonlandı.