Ekonomi
13 Eyl 2023 23:50 Son Güncelleme: 13 Eyl 2023 23:55

Fındık fiyatlarına büyük zam geldi

Serbest piyasa fındık fiyatlarındaki artış, altın fiyatlarındaki artışı geçti. Son olarak Fiskobirlik, TMO'yu geride bıraktı.

Fındık, sektöründe en hareketli günlerini yaşarken fındık üreticisi de maliyetlerin arttığı dönemde hasad ettiği fındığın fiyatlarının iyi seviyelerden alınmasını bekliyor. Daha öncesinde fındık fiyatlarını açıklayan TMO, 82,50 liradan fındık alımı yapmaya devam ederken serbest piyasa fındık fiyatları daha farklı bir seyir içerisinde hareket ediyor.

Ordu fındık fiyatları için ilerleyen günlerde sürprizlerin yaşanabileceği belirtiliyor. Özellikle Ordu Gölköy’de fındığın kilogram fiyatı 92 liraya kadar gelirken, uzmanlar Ordu serbest piyasa fındık fiyatları için ilerleyen günlerde artışlara dikkat çekti.

Fındık fiyatları yükseliş bandına girerken, fındık üreticileri de maliyetlerini göz önüne alarak, fındıklarını hemen satmak yerine bekletmeyi tercih ediyor. Birçok fındık üreticisi, Toprak Mahsülleri Ofisi’nin (TMO) sunduğu fındık alım randevularına gitmiyor.

Fındık fiyatları için sık sık uyarı yapan uzmanlar ise serbest piyasada fındık fiyatları için artışların yaşanabileceğine dikkat çekiyor.