Gündem
21 Mar 2016 10:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

Financial Times'dan olay Türkiye yazısı! Terör tehdidi giderek artıyor!

Financial Times gazetesi, bugünkü sayfalarında Türkiye'deki terör saldırılarıyla ilgili dikkat çeken bir habere yer verdi.

Financial Times'taki haberin içeriğinde, 23 Aralık 2015 tarihinde terör örgütü TAK tarafından Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan havan toplu saldırı da yer aldı.
Saldırıyı üstlenen terör örgütü TAK'ın uzun süredir eylem yapmadığını dile getiren Financial Times gazetesi, Ankara Kızılay ve İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleştirilen terör saldırılarına değindi.

ANKARA SALDIRISINI DA ÜSTLENDİLER

"Türkiye'nin yeni savaşında uyarı ateşi bir havan topuydu. Geçen Aralık ayında Sabiha Gökçen havalimanına düşmüştü. O havan topu içi dolu bir yolcu uçağını kıl payı ıskalamıştı. Bir yer hizmetleri görevlisi ise hayatını kaybetmişti. Saldırıyı üstlenen grubun adı, en az saldırının kendisi kadar sürprizdi. Saldırıyı PKK değil, uzun süredir eylem yapmayan Kürdistan Özgürlük Şahinleri'ydi (TAK)" ifadesini kullanan Financial Times, TAK'ın 2 intihar saldırısını daha üstlendiğini birinin ise geçtiğimiz hafta Ankara'da Seher Çağla Demir'in düzenlediği ve 37 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba eylemi olduğunu belirtti.

FT, TAK'ın yeniden eyleme başlamasını, Türkiye'nin yüzleşmek durumunda kaldığı yeni bir terör tehdidi olarak nitelendirerek, şiddetin daha önce Türkiye'nin hiç görmediği boyutlara tırmandırdığını belirtti.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜCADELEDE ZORLANIYOR"

Financial Times gazetesi, Türkiye'deki terör tehdidi ile ilgili haberinde şu ifadeleri kullandı:
"Cumartesi günüyse başka bir örgüt tarafından yapıldığı sanılan başka bir saldırı oldu. İntihar saldırısını düzenleyen kişi, 4 kişiyi öldürürken 36 kişiyi de yaraladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırganın IŞİD'le bağlantılı olduğunu söyledi. En büyük endişe, farklı gruplardan gelen saldırılar karşısında güvenlik güçlerinin mücadelede zorlanıyor olması ihtimali.
Her ne kadar IŞİD ve PKK birbirlerine düşman olsalar da, artık her iki örgüt de Türkiye'de saldırılar düzenliyor ve Suriye'de yıllardır devam eden şiddet, komşusuna da sıçrıyor. Bazı uzmanlar, IŞİD'in geçen yıl Türkiye'deki Kürtleri hedef alarak, devlet - PKK çatışmalarını yeniden alevlendirmeyi hedeflediğini, böylece PKK'nın Suriye'deki çatışmalara odaklanmasının önüne geçmeyi amaçladığını düşünüyor.
Türkiye'de hükümetse PKK ve TAK arasında bir ayrım yapmayı reddediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise ülkede artan şiddet olaylarının daha güçlü bir merkezi hükümete ve Cumhurbaşkanlığı makamına daha fazla yetki verilmesi gerektiğine işaret ettiğini söylüyor.

"İYİ POLİS, KÖTÜ POLİS"

PKK'nın etki alanı bir zamanlar Kuzey Irak'taki dağlarla sınırlıydı. Ancak bugün Suriye'deki kolu olan PYD geçen hafta federal yapı ilan etti. Türkiye'nin içindeyse PKK'nın gençlik yapılanması birçok yerleşim yerinde mevzilenmiş durumda. Düşünce kuruluşu TEPAV'da çalışan emekli Binbaşı Nihat Ali Özcan, 'PKK 'Bizimle konuşmazsanız, bizden beterleri de var' mesajını vermeye çalışıyor -iyi polis kötü polis gibi' diyor.

PKK, TAK'IN SALDIRILARINI NEDEN DURDURMUYOR?

Hükümetten bir yetkili ise TAK ve PKK arasında bir ayrım yapmayı reddediyor ve "PKK'nın emirlerini uyguluyorlar ve PKK'nın siyasi doğruculuk adına yapmak istemediği eylemleri gerçekleştiriyorlar" diyor. PKK ise TAK'la bağlantılı olduğu iddialarını ve Ankara saldırısını gerçekleştirdiği iddialarını reddediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise birçok rakibini terörist olarak etiketlemiş durumda. Ankara saldırısından günler sonra HDP üyesi milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması çağrısını yapmıştı"