Gündem
21 Eyl 2016 10:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:33

Filmekimi afişlerine yıldız yağdı!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15’inci kez gerçekleştirilecek Filmekimi için geri sayım başladı.

Bu yıl Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’e de uğrayacak festivalin afişi için birbirinden ünlü isimler poz verdi. Juliette Binoche, Berenice Bejo, Angeliki Papoulia, Elijah Wood o ünlüler arasında...

Filmekimi, dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren programıyla sinemaseverleri mutlu edecek. Vodafone FreeZone sponsorluğunda 7-16 Ekim günleri arasında İstanbul’da düzenlenen festival, bu yıl Ankara, İzmir, Bursa ve ilk kez Eskişehir’e de uğrayacak. Filmekimi 7-9 Ekim’de Ankara’da, 13-16 Ekim’de İzmir’de, 21-23 Ekim’de Bursa ve Eskişehir’de olacak.

51 FİLM GÖSTERİLECEK
Filmekimi bu yıl 51 filmlik zengin programının yanında 15’inci yıla özel hazırlanan afişleriyle de dikkat çekiyor. Bu yıl ‘Sonbaharın rengi Filmekimi’ temasıyla hazırlanan afişlerde birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Juliette Binoche, Berenice Bejo, Angeliki Papoulia, Şebnem Bozoklu’nun yanı sıra Elijah Wood, Fırat Çelik ve Berk Hakman Filmekimi’nin rengi kırmızıya bürünerek afişlere yüzlerini veriyor.

Filmekimi programında bu yıl Fransa’nın en ünlü oyuncularından ‘Slack Bay-Ma Loute’ filminde rol alan Juliette Binoche da var. Ayrıca ‘Artist’ ve programda yer alan ‘Sweet Dreams-Tatlı Rüyalar’ın güzel oyuncusu Berenico Bejo, ‘Yüzüklerin Efendisi’ serisinin yıldızı Elijah Wood, yönetmen Yorgos Lantimos’un ‘Dogtooth-Köpek Dişi’, ‘Alpler ve The Lobster’ filmlerindeki performanslarıyla dikkati çeken Angeliki Papoulia da festivalde.

Türkiye’den ise Filmekimi programında dünya prömiyerini Cannes’da Eleştirmenlerin Haftası bölümünde yapan ‘Albüm’ filminin başrol oyuncusu Şebnem Bozoklu da etkinliğin afişinde. Filmekimi’nin sıkı takipçilerinden sinema, tiyatro ve dizi oyuncuları, ‘Welcome’, ‘Ay Büyürken Uyuyamam’, ‘8 Saniye’ filmleriyle ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’, ‘Gönül İşleri’, ‘Poyraz Karayel’ dizilerinden tanıdığımız Fırat Çelik ile ‘Saklı Yüzler’, ‘Tepenin Ardı’ filmleri ve ‘Hatırla Sevgili’, ‘Mazi Kalbimde Yaradır’, ‘Hayatımın Aşkı’ dizilerinde rol alan Berk Hakman da afişlerde yer alıyor.

BİR BİLETE İKİNCİSİ HEDİYE
Tüm şehirlerdeki Filmekimi biletlerine, 1 Ekim cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi, biletix.com ile Atlas ve Rexx sinemalarının gişelerinden ulaşılabilir. Vodafone FreeZone’lular bu yıl da Filmekimi’ne 1 bilet aldıklarında ikinci biletleri hediye olacak.