Gündem
13 Şub 2016 10:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:21

Filistinli tutuklu gazeteci 80 gündür açlık grevinde

İsrail'in keyfi uygulamalarını protesto için 80 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed El Keyk'in durumu kötüye gidiyor.

Başta Mescid-i Aksa olmak üzere İşgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm camilerde ve Muhammed El Keyk'ın kaldığı hastane çevresinde destek gösterileri yapıldı. Bir grup Filistinli, Cuma namazını El Keyk'in kaldığı hastanenin yakınındaki meydanda kıldı.

İsrail askerlerince 21 Kasım 2015'te Ramallah'taki evinde gözaltına alınan Keyk, hakkında hiç bir delilli suçlama olmamasına rağmen tutuklanmış ve İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için gözaltına alındıktan 4 gün sonra açlık grevine başlamıştı.

KONUŞMA YETİSİNİ KAYBETTİ

Gazeteci El Keyk geçtiğimiz günlerde açlık grevinin etkisiyle konuşma yetisini kaybetmişti.

Filistinli Esirler Cemiyeti Hukuk Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in Afula Hastanesinde 80 gündür açlık grevi yapan tutuklu gazeteci Muhammed el-Keyk'ın sağlık durumunun kötüleştiği'' bildirildi.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla, sözde istihbarat bilgilerine dayanılarak, Filistinliler, 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğinin" iddia edilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.