‘Filistinli cesur kız’ Ahid Temimi neden gözaltına alındı? Annesi gerçeği açıkladı

İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan "Filistinli cesur kız" olarak adını duyuran Ahid Temimi'nin annesi Neriman Temimi, "Sadece kızı değil Filistinlilerin sorunlarını dile getiren binlerce gencin sosyal medyada ölüm tehdidi aldığını" vurguladı.

‘Filistinli cesur kız’ Ahid Temimi neden gözaltına alındı? Annesi gerçeği açıkladı - Sayfa 1

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, "Filistinli cesur kız" 23 yaşındaki Ahid et-Temimi'yi sabaha karşı 04.00 sularında evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Ahid'in annesi Neriman, İsrail askerlerinin sabaha karşı evlerine düzenlediği baskını anlattı.

110
‘Filistinli cesur kız’ Ahid Temimi neden gözaltına alındı? Annesi gerçeği açıkladı - Sayfa 2

Askerlerin evin kapısını kırarak içeriye girdiğini ve Ahid'i aramaya başladıklarını aktaran Temimi, "Beni ve annemi bir odaya kilitlediler. Sağlık durumum kötüye gitti nefes alamaz oldum. Yaklaşık bir saat sonra bana ilacımı getirdiler. Başlarındaki subay odaya girdi ve bize 'siz canisiniz, teröristsiniz ve bizi öldürüyorsunuz' şeklinde hakaretler etti." dedi. 

210
‘Filistinli cesur kız’ Ahid Temimi neden gözaltına alındı? Annesi gerçeği açıkladı - Sayfa 3

Anne Temimi, İsrailli subayın kendisine "Ahid'i ve eşini aldıklarını, diğer çocuklarını da gözaltına almaya geleceklerini söylediğini" dile getirdi.

310
‘Filistinli cesur kız’ Ahid Temimi neden gözaltına alındı? Annesi gerçeği açıkladı - Sayfa 4

Temimi şunları söyledi;

"Kapıyı açmaya çalıştım ama odanın kapısındaki asker bana bağırdı ve hakaretler etti. 'Şimdi kızını alıyoruz sana da sıra gelecek' şeklinde tehdit etti. Yaklaşık 15 dakika evde kaldılar daha sonra çıkıp gittiler."

410