Dünya
10 Eki 2023 09:01 Son Güncelleme: 10 Eki 2023 09:05

Filistin'de ölü sayısı artıyor: 143'ü çocuk 704 kişi hayatını kaybetti, en az 4 bin kişi ise yaralı

İsrail ordusunun saldırıları sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı. Son rakamlara göre saldırılarda 143'ü çocuk 704 kişi hayatını kaybetti, en az 4 bin kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Facebook sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye hava saldırılarında ve Batı Şeria'daki olaylarda yaşamını yitirenlerin sayılarını güncelledi. Açıklamada, 143'ü çocuk, 105'i kadın olmak üzere ölenlerin sayısının 704'e yükseldiği, yaralıların sayısının ise yaklaşık 4 bin olduğu kaydedildi.

AMBULANSLAR HEDEF ALINIYOR İDDİASI
İsrail saldırılarında, kasıtlı olarak ambulansların hedef alındığı ifade edilen açıklamada, hava saldırıları sebebiyle Gazze'deki Beyt Hanun Hastanesi'nin hizmet dışı kaldığı aktarıldı. Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, Batı Şeria'ya bağlı el-Halil kentinin kuzeyindeki Arrub mülteci kampında Muhammed Macid İbrahim Hammad (20) adlı bir gencin İsrail kurşunuyla yaralandığı ve hastanede hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Bakanlık bu son ölüm haberiyle 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da ölen Filistinlilerin sayısının 18'e yükseldiğini aktarmıştı.