Spor
17 Eyl 2023 11:47 Son Güncelleme: 17 Eyl 2023 11:51

Filenin Sultanları'nda Santarelli çılgına döndü: Şaka mı yapıyorsun?

Filenin Sultanları, olimpiyat elemelerinde Bulgaristan karşısında 3-0'lık galibiyet elde ederken üst üste 17. zaferini kazandı. Mücadelede ise Santarelli'nin hakeme itirazı ile Melissa Vargas'ın top çıkarırken Japon seyircilerinin arasına dalması damga vurdu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin grup aşamasının ikinci maçında Bulgaristan ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi 3-0 kazananlar Sultanlar, yoluna dolu dizgin devam etti. Maça ise Santarelli ve Melissa Vargas damga vurdu.

ÜST ÜSTE 17. GALİBİYET
Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Filenin Sultanları, Bulgaristan karşısında da serisini devam ettirerek üst üste 17. galibiyetine imza attı.

SANTARELLI ÇILGINA DÖNDÜ
Salonda Bulgaristan anonsu çalındı. Bunun üzerine milliler kenara gelirken hakem Türkiye'ye pozisyon hatası çaldı. Bu karar üzerine Santarelli çılgına döndü. İtalyan başantrenör 'Siz şaka mı yapıyorsunuz?' diyerek itirazda bulundu.

GİZEM ÖRGE HAKEMLE KONUŞTU
Oyuncularımızdan Gizem Örge hakemi ikna etmeye çalıştı. Bunun üzerine yardımcı hakeme de rakip oyuncuların kenara geldiğini, salonda anonsun duyulduğunu söyledi. En sonun baş hakem hatasını kabul ederek servis kararı verdi. Türkiye'nin haklı itirazları sonuç verdi.

VARGAS SEYİRCİLERİN ARASINA DALDI
İkinci sette Vargas'tan inanılmaz bir savunma geldi. Sahanın dışına açılan topu son anda çıkaran Vargas, hızını alamayıp Japon seyircinin yanındaki boş koltuğa oturmak zorunda kaldı. Maçın spikeri Mehmet Sevinç o anları: 'İnanılmaz bir savunma yaptı, orada seyircilerin yanına kadar gitti, neyse ki boş bir koltuk buldu. Oturdu kalktı geldi.' sözleriyle anlattı. Daha sonrasında blok için fileye giden Vargas rakibi hataya zorlayarak sayıyı Türkiye'ye getirdi. Bulgaristan'ın nlok-out itirazı sonuç vermedi.

EDA ERDEM'DEN 13 SAYI
Melissa vargas 15 sayı, Hande Baladın 11 sayı ve Eda Erdem Dündar 13 sayı kaydetti.

MİLLİ TAKIM, OLİMPİYATLARA NASIL KATILIR?
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

B GRUBU FİKSTÜRÜ
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yer aldığı B Grubu'nda tüm maçların ardından ilk 2 sırada yer alan takımlar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanacak. Filenin Sultanları, B Grubu'nda ev sahibi Japonya'nın yanı sıra Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek.

19 Eylül Salı
07.00 | Türkiye - Peru

20 Eylül Çarşamba
07.00 | Türkiye - Arjantin

22 Eylül Cuma
10.00 | Türkiye - Breezilya

23 Eylül Cumartesi
13.30 | Türkiye - Japonya

24 Eylül Pazar
10.00 | Türkiye - Belçika