Polemik & Kulis
30 Tem 2011 21:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

FİKRET BİLA NECDET ÖZEL İÇİN 'ORDUEVİNE NASIL GİRECEK' DEDİ Mİ?

Milliyet yazarı Fikret Bila'nın, NTV canlı yayınında Genelkurmay Başkanvekili Necdet Özel için "Orduevine nasıl girecek" dediği iddia edilmişti.

STV ve internet sitelerinde yer alan haberde, Fikret Bila, kendisinden önce NTV canlı yayınına katılan Avni Özgürel'in "Komutanlar istifa etmeselerdi orduevlerine nasıl girecekti" sözlerine cevaben "Necdet Özel paşa orduevlerine nasıl girecek" dediği iddia edilmişti.

Bu haber üzerine Twitter'da hedef tahtasına oturtulan Fikret Bila, iddialara cevap verdi.

Bila'nın Milliyet'in internet sitesinde yer alan açıklama şöyle;

Dün bazı internet siteleri ve Samanyolu televizyonunda, Genelkurmay Başkanvekiliği'ne atanan Orgeneral Necdet Özel için orduevine nasıl girecek biçiminde bir ifade kullandığım öne sürüldü. Benim böyle bir konuşmam olmadı. Dünkü yazımda da böyle bir ifade yok. Tümgeneralliğinden beri tanıdığım yeni Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel hakkında olduğu gibi diğer komutanlar hakkında da böyle bir ifade kullanmam için bir hiçbir sebep de yok. NTV'de dün katıldığım Oğuz Haksever'in yönettiği programda konuk olan meslektaşım Sayın Avni Özgürel, istifa eden komutanlarla ilgili değerlendirme yaparken, komutanların bazı kararları emeklilik yaşamlarını düşünerek de verdikleri, orduevine nasıl girerim gibi düşüncelerle hareket edebileceklerini ifade etti. Sayın Haksever Özgürel'den sonra bana söz verdi ben de eski komutanlarda Özgürel'in ifade ettiği hassasiyetin olabileceğine değindim ancak Necdet Özel'in orduevine girip girmemesiyle ilgili bir ifadem olmadı. Gerçeğe aykırı biçimde bu yönde yayın yapan yayın organlarının düzeltme yayınlamaları amacıyla bu açıklamayı yapıyorum. Aksi halde yasal haklarımı kullanacağımı da ifade etmek isterim.