Gündem
27 Mayıs 2015 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

FIFA’ya rüşvet operasyonu: Medya ve reklam şirketleri de skandala karıştı!

İsviçre'nin Zürih kentinde rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla FIFA'nın ve şirketlerin bazı yetkilileri tutuklandı.

AA muhabirinin İsviçre federal polisinden edindiği bilgiye göre, yolsuzluk suçlamasıyla 6 FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) yetkilisinin gözaltına alındığı belirtildi.

FIFA konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, gözaltına alınanlar arasında FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb'in de olduğu öne sürülüyor.

İsviçre Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, gözaltıların ABD yetkililerinin talebi üzerine gerçekleştiği belirtilerek, "ABD'li yetkililer, gözaltına alınan şahısların 100 milyon doların üzerinde rüşvet almasından şüpheleniyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, FIFA yetkililerinin tanıtım ve medya firmalarından 1990 yılından bu yana rüşvet aldığı iddiasının araştırıldığı ve gözaltına alınanların sorgulanacağı vurgulandı.

Rüşvet veren firmaların, Latin Amerika'da düzenlenen turnuvaların medya, pazarlama ve sponsorluk haklarına bu sayede sahip olduğu ve yasal olmayan ödemelerin ABD bankalarına yapıldığı belirtiliyor.

Gözaltıların, FIFA'da yeni başkanın seçileceği Zürih'te 29 Mayıs'ta düzenlenecek 65. FIFA Kongresi öncesinde gerçekleştirilmesi dikkati çekti.

FIFA'da başkanlık yarışı, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin ve FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter arasında yaşanacak.