Gündem
18 Eyl 2021 11:00 Son Güncelleme: 18 Eyl 2021 11:06

FETÖ'nün şike kumpasındaki kritik ismi yakalandı

“Futbolda Şike Kumpası” dosyasının FETÖ bağlantılı şüphelileri ile firari eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun avukatlığını yapan ve FETÖ’nün “Avukatlar Yapılanması” soruşturması kapsamında firari olarak aranan Avukat Cemalettin Mutlu ve kardeşi Veli Mutlu, Eyüp Sultan İlçesi’nde yakalandı.

“Şike Kumpası” dosyasının FETÖ bağlantılı şüphelileri ile firari eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu’nun avukatlığını yapan ve FETÖ’nün “Avukatlar Yapılanması” soruşturması kapsamında firari olarak aranan avukat Cemalettin Mutlu ve kardeşi Veli Mutlu, Eyüp Sultan ilçesinde yakalandı.

Sabah’tan Emir Somer’in haberine göre; iki şüpheli de sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Gözaltına alınan şüpheli Veli Mutlu'nun FETÖ içerisinde sözde "Samsun Büyük Esnaf Mütevellisi" olarak aktif olarak faaliyet yürüttüğünün, halen FETÖ'nün sözde gizli 'Öğrenci Evleri'ne destek sağladığının ve örgütün gizli haberleşme programı ByLock içeriklerinin bulunduğunun tespit edildiği bilgisine ulaşıldı.