Gündem
27 Kas 2017 13:15 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 01:49

FETÖ'nün Roberto Carlos taktiği! Ekrem Dumanlı'nın yeğeni...

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan FETÖ'nün sözde astsubaylar sorumlusu çok çarpıcı itiraflarda bulundu.

Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde tahliye edilen eski astsubay Ö.B, mahkemeye gönderdiği dilekçede, FETÖ'nün sözde "astsubaylar sorumlusu" başta olmak üzere örgütün Gaziantep, Konya ve Şırnak'taki yapılanması hakkında bilgiler verdi.

"Roberto Carlos' isminde bile gazete aboneliği vardı"

Ö.B, askeri liselere gidecek öğrencilerle 7. sınıftan itibaren ilgilenilmeye başlandığını vurgulayarak, "Öğrencilere kan testi, hatta IQ testi yapılırdı.

Seviyesi yetersiz olan öğrenciler gruptan çıkarılırdı. Her grup 3-4 kişiden oluşurdu. Dini sohbetler yapılırdı, Peygamber Efendimizin hayatı ve sahabeler ile Saidi Nursi anlatıldıktan sonra sıra Fetullah Gülen'e geliyordu. Öğrenci abileri sohbetleri çocuk psikolojisi uzmanı gibi yapıyordu. Burada çocukların farkında olmayacağı şekilde bilinçaltına örgüt düsturları yerleştiriliyordu."

Örgütte kod isimlerin çok yaygın kullanıldığını, hatta "Roberto Carlos" isminde bile gazete aboneliği olduğunu anlatan Ö.B, "Bölge imamı 'Trafik polisleri beni hiç durdurmuyorlar çünkü camın önünde sürekli Zaman gazetesi bulunduruyorum. Gazeteyi gören polisler beni hiç durdurmuyorlar. Emniyet mensuplarının yüzde 80'ine yakını bizden' diyordu." ifadelerini kullandı.

"Ekrem Dumanlı'nın yeğeni TSK'ya girecek öğrencilerle ilgilenirdi"

Ö.B, örgüt evinde kalan kişilerin sadece kod isimlerini bildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Örgüte göre TSK'yı ele geçirmek devleti ele geçirmek gibi bir şeydi. Bu nedenle özellikle TSK'daki gizliliğe muazzam derecede önem veriliyordu. TSK'ya girecek olanlar ayrı odada tutulur, yemeklerini bile ayrı yerlerdi.

Benimle birlikte Ekrem Dumanlı'nın öz yeğeni (ablasının oğlu) E.K. de kalıyordu. E.K. hukuk fakültesi öğrencisiydi ve TSK'ya girecek öğrencilerle ilgilenirdi. Şu anda belki hakim ya da savcı olabilir. Bu kişi çok önemlidir çünkü yazdığım birçok kişiyi daha yakından tanımaktadır."