Gündem
16 Oca 2024 13:59 Son Güncelleme: 16 Oca 2024 14:01

FETÖ'den tutuklu Mustafa Boydak için yeni karar

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olma suçundan tutuklu bulunan Boydak Holding'in eski yöneticisi Mustafa Boydak'a "azmettirme" suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Boydak Holding'in eski yöneticisi Mustafa Boydak, "azmettirme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık avukatları ile müşteki Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanlığı avukatı hazır bulundu. Sanıklar Mustafa Boydak, S.B, M.B. ve H.M.A. ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki önceki mütalaasını yineleyerek sanıkların "5411 sayılı bankacılık kanununa muhalefet" ve "azmettirme" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Sanık avukatları ise esasa ilişkin savunmalarında, suçlamaları reddederek müvekkillerinin beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, Boydak'a "azmettirme", diğer 3 sanığa ise "5411 sayılı bankacılık kanununa muhalefet" suçundan 10'ar ay hapis ve 25'er bin lira adli para cezası verdi.

Heyet, sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca 2018 yılında başlatılan soruşturma kapsamında, Mustafa Boydak'ın talimatıyla 2013'te bankada bulunan 2 milyon 698 bin liranın, 11 ayrı kişinin hesabına kısa süre içerisinde bankacılık kanununa aykırı şekilde havale edildiği tespit edilmişti.

Boydak ile banka müdürü ve çalışanlarının da aralarında olduğu 4 şüpheli hakkında "azmettirme" ve "5411 sayılı bankacılık kanununa muhalefet" suçundan dava açılmıştı.