Gündem
17 Ağu 2019 23:51 Son Güncelleme: 18 Ağu 2019 00:03

FETÖ'de itirafçı krizi! Emre Uslu ipleri kopardı!

Türkiye'de itirafçı olup birçok kişinin adını verdikten sonra serbest kalan ve yurtdışına çıkan bazı isimler örgüt içinde yeni görevler üstlendi. Bazı FETÖ'cüler görevlendirmeye tepki gösterdi.

FETÖ içinde itirafçı krizi yaşanıyor.

FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan bazı isimler itirafçı olarak, örgüt ve kadroları hakkında bilgiler verdi.

İtirafçı olanların büyük kısmı serbest bırakıldı.

Türkiye'de itirafçı olup birçok kişinin adını verdikten sonra serbest kalan ve yurtdışına çıkan bazı isimler örgüt içinde yeni görevler üstlendi.

Odatv'de yer alan habere göre FETÖ'cü Emre Yiğit sosyal medya hesabından "İnsanların isimlerini verip aylarca hapis veya gaybubet yapmasına sebep olan birini yurtdışında tekrar görevlendirdiklerini duydum. İnşaallah yalandır, yanlış bilgidir diye hüsnüzan ediyorum" dedi.

USLU: BU ŞEREFSİZLİK HANGİ ÜLKEDE YAPILDIYSA…

Firari FETÖ'cü Emre Uslu da "En başta Fethullah Gülen ve Cemaati bu şerefsizliği (bir itirafçıyı Cemaat kadrosunda yeniden görevlendirme şerefsizliğini) yapan kimse açıklayıp görevden almak zorunda. Bu şerefsizlik hangi ülkede yapıldıysa o ülkenin sorumlusu başta tüm sorumlular hesap vermeli" ifadelerini kullandı.

“VERDİĞİM DESTEK CEMAAT İÇİN ÇETELEŞMEYE DESTEK DEĞİLDİR”

Uslu ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Geldiğim bu noktada görüyorum ki Cemaat içi çeteleşmeler -itirafçı bile olsan birinin adamıysan görev alabiliyorsan bunun adı çeteleşmedir- ve bu çeteleşmelere karşı cemaatin sessiz kalması benim için kabul edilebilir bir ahlaki anlayış değildir.

Cemaat'te görev yapan insanların cebindeki son kuruşunu da kendi kardeşlerine infak eden kendi tabanına, mütevellisine, borduna, yalan söyleme hakkı yoktur. Bir itirafçıyı yeniden cemaat kadrolarında görevlendirme diye bir şey asla kabul edilemez.

Bu vesileyle Cemaat kendi içindeki bu çeteleşmeye karşı etkili ve kurumsal çözüm bulana kadar ben bu cemaate uğradığı zulümden dolayı verdiği desteği durduruyorum. Ben bu cemaate zulme uğruyor diye destek verdim. Verdiğim destek cemaat için çeteleşmeye destek değildir."