Medya
20 Tem 2019 11:30 Son Güncelleme: 20 Tem 2019 12:21

FETÖ'cüler tövbe eder mi? Hüseyin Gülerce'den dikkat çeken yazı

Star yazarı Hüseyin Gülerce, gündeme getirilen FETÖ tepe yönetimini tövbe etmeye zorlanması önerisiyle ilgili olarak, "FETÖ’cüler ancak talimatla tövbe ederler..." dedi.

İslamcı mahallenin ‘ağabey’lerinden olarak bilinen Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı “Ruz-i mahşerde 15 Temmuz’un hesabı” başlıklı yazısında Fethullahçılara seslenip “Bu işin tevbesi üzerinde düşündünüz mü?” demişti. Taşgetiren sonraki yazısında da güvenlik bürokrasisinden üst düzey bir ismin ‘tövbe’ fikri için kendisini tebrik ve teşekkür ettiğini belirtip şu şekilde yazmıştı:

‘Tevbe’ kelimesi üzerinde duruyordu yüksek seviyeli güvenlik görevlisi. ‘-Çıksalar, diyordu, biz milletimize, devletimize karşı büyük günah işledik. Af diliyoruz milletimizden, devletimizden. Adalete teslim oluyoruz. Verilecek cezaya razıyız. Ancak bizim ardımızdan gelerek, bize güvenerek yürüyen insanlar olanlardan sorumlu değildir, deseler.’ Bu düşüncesine eklediği bir gerekçe vardı. ‘Büyük acı birikiyor toplum zemininde. Uzun yıllar toplumu etkileyecek bu acı. Toplumu bundan kurtarmak lazım.”

Fethullahçılar için ceza yargısında tanımlı “etkin pişmanlık” yasasının yanı sıra bir de ‘tövbe kapısı’ önerisinin tartışmaya açıldığı bu sözlere cemaatin 40 yıllık sözcüsü olarak bilinen, cemaatin yayın organı Zaman’da köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği yapan ancak 17-25 Aralık’la başlayan kavga süreci sonrası AKP saflarına geçen Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’den ‘olumsuz yanıt’ geldi.

“FETÖ’cüler ancak talimatla tövbe ederler…” başlıklı yazısında Gülerce, cemaatin tabanının 15 Temmuz darbe girişimine rağmen hiç pişmanlık duymadığını ve “asıl zalim Erdoğan, zulme direnme hakkımız var” dediklerini belirten Gülerce, TSK’nın bünyesini bilenlerin de yeni bir ‘FETÖ’ darbesi ihtimalinden söz ettiğini kaydedip “Yargı, böyle bir ihtimal karşısında, pişman olmamışların ne yapacağını kestirebilir mi?” diye sordu.

“Bunların beyni hala Pensilvanya’dan gelen talimatlara göre çalışıyor.” diyen Gülerce, en tepesindeki isimlerinden biri olması nedeniyle iyi tanıdığı cemaatle ilgili şu sözleri kullanarak yazısını bitirdi:

“Fetullah Gülen ölmeden bunlar pişmanlık itirafında bulunmazlar. “Yanılmışız, kimin, kimlerin arkasından gitmişiz, yazıklar olsun bize” demezler. Tövbe etmezler. Pişman olsalardı, tövbe etselerdi 15 Temmuz’u gördükten sonra pişman olurlar, tövbe ederlerdi.
 Üç sene sonra inanınız, bugün pişmanlık izhar etseler, tövbe etseler; bu da Pensilvanya’nın yeni bir taktiği icabı talimatla olur… “

Hüseyin Gülerce'nin yazısının tamamı için tıklayınız