Gündem
25 Ağu 2019 09:52 Son Güncelleme: 22 Şub 2024 14:18

FETÖ'cü Zaman'ın eski ortağı Fettah Tamince'ye kritik görev

Fettah Tamince hakkında Antalya’da yürütülen FETÖ soruşturması yargı kararlarıyla kapatılmıştı.

Hükûmete yakınlığıyla bilinen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sevgisini, “Tanıyınca âşık oldum” sözleriyle ifade eden Rixos Hotels Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın yönetim kurulu üyeliğine atandı. Tamince hakkında Antalya’da yürütülen FETÖ soruşturması yargı kararlarıyla kapatılmıştı.

Yönetim kurulunda kimler var?

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Tamince, Kültür Turizm Bakanı Nuri Ersoybaşkanlığında yapılan ajansın ilk toplantısına katıldı. Yasa gereği ajansın ilk yönetim kurulu toplantısında seçimler yapılacak. 1 Ocak'a kadar da yönetim kurulu Bakan Ersoy tarafından atandı.

Ajans yönetiminde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Tanıtma Genel Müdürü Timuçin Güler, THY İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları Başkanı Sani Şener, Hilton Türkiye Müdürü Armin Zerunyan, Rixos Başkanı Fettah Tamince, Palandöken Otel sahibi Can Dikmen, XPD şirketi kurucusu Cem Kınay, Diana Travels yöneticisi Ece Tombul, Concorde Hotels yöneticisi Erkan Yağcı, Başaran Holding Başkanı Hüseyin Başaran, Pamuk Gıda kurucusu Metin Pamukçu, Indigo Şirketler Grup Başkanı Ömer Tosun ve Corendon Airlines Başkanı Yıldıray Karaer yer aldı.

Türk turizmin tanıtımı ve yatırımlarda kullanılmak üzere Temmuz ayında TBMM'den geçen bir yasa ile özel fon oluşturulmuştu. Otel, motel, tatil köyleri, pansiyonlar, restoranlar, turistik yat, tekne ve gemiler, seyahat acentaları, özel hava yolu şirketleri ve özel şirketlerce işletilen havalimanları Turizm Ajansı'na “Turizm payı” ödeyecek. On binlerce tesisten alınacak paylar, milyarlarca liralık alternatif bir turizm bütçesi oluşturacak. Bakan Nuri Ersoy fonda yılda bu yıl için 150 milyon dolar birikeceğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu: Tamince'yi kim koruyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı bir açıklamada Tamince'nin korunduğunu savunarak “Bir numaralı FETÖ'cü ve devletin protokolünde. Zaman Gazetesi'nin yüzde 10'unu aldı. Tamince el üstünde tutuluyor. Hakkında MASAK, MİT raporları var. Himmet paraları toplamış. Pensilvanya'ya gitmiş” demişti.