Gündem
14 Ara 2022 09:14 Son Güncelleme: 14 Ara 2022 09:19

FETÖ'cü Serdar Atasoy'a temiz raporu nasıl verildi

İYİ Parti Milletvekili Çıray, iki yıl önce Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı’na atandıktan sonra FETÖ’cü olduğu ortaya çıkan Serdar Atasoy’a nasıl ‘temiz’ raporu verildiğini sordu.

Yüksek Askeri Şura kararı ile 2020'de tuğgeneral yapılan ve Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'na atanan Serdar Atasoy'un bu atamadan 6 ay sonra FETÖ'cü olduğu ortaya çıkmıştı. Emniyet'teki ifadesinde İstanbul Altunizade'deki  FEM dershanesinde teğmen rütbesini örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in taktığını, kendisinin de Gülen'in elini öptüğünü kabul eden Atasoy ‘silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 5 yıl 10 ay, ‘zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçundan da 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Rütbesi geri alınan Serdar Atasoy halen cezaevinde bulunuyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray bu konuda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi.

FETÖ'CÜ REKTÖR İDDİASI

Sözcğ'den Veli Toprak'ın haberine göre Bakan Hulusi Akar yazılı cevabında “Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) terfi öncesi istenen bilgi ve belgelerde herhangi bir olumsuzluk görülmediğinden terfi ve ataması yapılmıştır. İstihbarat birimlerinden gelen bilgiler üzerine 04.02.2021 tarihinde rütbesi geri alınmıştır” dedi. 
Serdar Atasoy 2017 yılında Erzincan'da FETÖ'den gözaltına alınmış bu soruşturmadan 2019 yılında takipsizlik karar almıştı. 

Bakan Akar, İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray'ın savunma ile ilgili diğer sorularını da yanıtladı. Hudutların teknoloji ağırlıklı olarak 7/24 izlendiğini bildirdi.
Akar “Mili Savunma Üniversitesi'nin başına FETÖ'nün yayın organlarında boy gösteren, av tüfeğinden başka silah görmemiş bir kişiyi atadınız. FETÖ'cü olma kıstası adamına göre mi değişiyor” sorusuna ise “Milli Savunma Üniversitesi Rektörü, Cumhurbaşkanımız tarafından atanmaktadır” cevabını verdi. Tank Palet Fabrikası'nın da satılmadığını, işletme hakkının 25 yıl süreyle ortakları Türk olan BMC şirketine devredildiğini kaydetti.