Gündem
07 Eki 2021 17:10 Son Güncelleme: 07 Eki 2021 17:23

FETÖ’cü işadamı Akın İpek'ten Melih Gökçek hamlesi

Firari FETÖ’cü işadamı Akın İpek, Cumartesi günü Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında açıklamalarda bulunacağını duyurdu.

Odatv'de yer alan habere göre; Türkiye'nin İngiltere'den iadesini istediği firari FETÖ’cü işadamı Akın İpek, Cumartesi günü saat 11.00'de Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında açıklama yapacağını kaydetti. 

İpek sosyal medya hesabından "Beni takip eden değerli insanlar; Melih Gökçek e cevabım biraz gecikti; Cumartesi sabahı, Türkiye saati ile 11:00 de huzurunuzda olacağım. Saygılar sunarım" ifadelerini kullandı. 

İpek "Ben, çirkeflik yaparak cevap vermem. Bugüne kadar olduğu gibi, sadece hakikati anlatırım ki; Gerçek ortaya çıksın" diye de ekledi.

GÖKÇEK NE DEDİ?

Gökçek 28 Eylül'de sosyal medya hesabından "Osman Gökçek'e yurt dışında saldıran Akın İpek'in karısı ve kızının görüntülerini seyrettiğinizde şok olacaksınız" ifadeleriyle bir video paylaşmıştı. 

Gökçek ve oğlu Beyaz TV'nin sahibi Osman Gökçek'in açıklamalarının ardından İpek, 28 Eylül'de şu ifadeleri kullandı: 

"Tripodumu aldım Melih Gökçek... Bağlanıp cevap hakkını kullanmak istersen bağlanabilirsin... Rüşvet parası ile kurulduğu için, sahibinin, sahibiyim diyemediği, bir tv kanalınının etkisinin, gerçek haberler karşısında ne kadar zavallı olduğunu da göreceksin."

İpek'in açıklamaları, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in sürecini akla getirdi. İpek'in "Tripodumu aldım Melih Gökçek" sözleri; Peker'in "Bir tripoda bir kameraya yenileceksiniz" açıklamasını akla getirdi. 

NE OLMUŞTU?

İpek'in yöneticisi olduğu Koza İpek Holding 2016 yılında Tasarruf Mevzuatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmişti. İpek 2015 yılından bu yana İngiltere'de yaşıyor. İpek, Türkiye tarafından "FETÖ/PYD çatı davasının firari sanıkları" olarak aranıyor.

Türkiye'nin İngiltere'den iadesini istediği firari FETÖ’cü işadamı Akın İpek hakkında Westminster Sulh Ceza Mahkemesi Türkiye'de yürüyen davanın "siyasi" olduğu iddiasıyla Ankara'nın iade talebini geçen yıl Kasım ayında reddetmişti. 

Londra Yüksek Mahkemesi de Nisan ayında Ankara'nın temyiz başvurusunu geri çevirmişti.