Gündem
04 Mar 2021 22:00 Son Güncelleme: 04 Mar 2021 23:22

FETÖ'cü hain için 'vur emri' çıkarmıştı! Korgeneral Osman Erbaş da kazada şehit oldu!

Bitlis’te düşen helikopterde şehit olanlardan birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi.

Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere 13.35'te kalkan askeri helikopter düştü. 11 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz de yaralandı. Şehitler arasında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş da bulunuyor.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, ülkeye ve millete önemli hizmetlerde bulunan Korgeneral Osman Erbaş'ın elim bir kazada hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şehit komutana Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

OSMAN ERBAŞ KİMDİR?

Yozgat Yerköylü olan şehit Osman Erbaş, ilk ve ortaokulu memleketinde bitirdikten sonra askeri okuldan başarı ile mezun oldu. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

15 TEMMUZ DETAYI

Korgeneral Erbaş, 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi akşamı, darbecilere karşı gelerek Adana'da İncirlik üssünün darbeye dahil edilmemesinde önemli bir rol oynamıştı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana'da Sabancı Merkez Camii'ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, "Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller" diyerek bağırmıştı.

Şehit ailelerine sarılıp "Ağlamayın" diyerek teselli eden Erbaş, "Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz" demişti. Erbaş'ın, 3 şehidin ailesine sarılıp teselli etmesi sırasında duygulu anlar yaşanmıştı.

FETÖ'CÜ KOMUTAN İÇİN VUR EMRİ VERDİ

24, 25, 26. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Osman Erbaş'ın FETÖ'cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkardığını hatırlattı.

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "15 Temmuz sonrası atandığı İstihbarat Başkanlığı’nda tarih yazdı" ifadesini kullandı.

SİHA'LARDA BÜYÜK PAY SAHİBİ

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, şehit Korgeneral Osman Erbaş'la ilgili bir paylaşım yaptı. Bayraktar sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"Şehit Osman Paşamız ile 2010'da Doğubayazıt'ta Tugay Komutanıyken tanışmıştım. Mini İHA'larımızı operasyonlarda kullanacak personele eğitim vermek üzere davet etmişti. O dönemde doğudaki sınır karakollarını teker teker kendisiyle gezmiştik. Kalender, babacan, alçak gönüllü, herkesin ve tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir Komutanımızdı.

Yıllar içinde dostluğumuz hiç bitmedi. Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu. Ülkemizin dünyada S/İHA'ların kullanımında bu noktaya gelmesinde rolü çok büyüktü. En son TEKNOFEST ziyaretinde yüz yüze görüşüp alanı beraber gezmiştik. Gençlerin projelerini görüp ülkemiz adına çok mutlu olmuştu.

Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun Komutanım... Özlemini duyduğunuz şehadete kavuştunuz...

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik Komutanım...