Gündem
30 Mar 2023 09:31 Son Güncelleme: 30 Mar 2023 09:40

FETÖ yeni atamalar yaptı! Firari gazeteci Ekrem Dumanlı elebaşı oldu

FETÖ’nün örgüt lideri Gülen’den sonra gelen ve ‘Ali Heyet’ adı verilen yönetici kadrosu değişti. Eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Gülen’in özel hizmetinde bulunan Cevdet Türkyolu heyete atandı. 14 Mayıs’taki seçimlerden önce yapılan bu değişiklik dikkat çekti.

Yeni Şafak'ın haberine göre, FETÖ’nün ‘Ali Heyet’ adını verdikleri yönetici kadrosunda değişikliğe gitti. Eski Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Gülen’in özel hizmetinde bulunan Cevdet Türkyolu, heyete seçildi. 

FETÖ destekçileri sosyal medyada ‘Ali Heyet’in değiştiğini yazarak tepkilerini gösterdi. FETÖ’cü Önder Aytaç ‘Ali Heyet’in değiştiğini yazarken Gülen’in yeni A Takımı’na giren Ekrem Dumanlı için, “Gazetede olduğu zamanlarda tam bir diktatördü. Çok az sayıda kimse tarafından sevilir. Mümkünse ekranlara bile hiç çıkmamalıdır. Mustafa Özcan’a çok yakındır” yorumunu yaptı. Ali Heyet’in değiştiğini yazanlardan biri de FETÖ’nün önemli isimlerden İsmail Sezgi oldu.

TABAN DA GÜLEN’E ‘DARBECİ’ DİYOR
FETÖ’nün ‘Ali Heyeti’nin atamasını bizzat örgüt lideri Fetullah Gülen yapıyor. Bu kadro özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gündeme gelmişti. Örgüt üyeleri, Ali Heyet’i, rahat bir şeklide yurtdışına kaçtıkları, örgüt parasıyla lüks bir yaşam sürdükleri ve sadece kendilerini düşündükleri gerekçesiyle suçlamıştı. Daha çok Gülen etrafında toplanan Ali Heyet ise örgütün tabanından gelen hiçbir eleştiriye cevap vermedi. Ancak Ahmet Dönmez gibi bazı isimlerin içerideki tartışmaları yazması ve örgütün haberleşme ağının deşifre olması örgütte ciddi iç sorunlar olduğunu gösterdi. Hatta örgütün kutsal kabul ettiği Gülen’in bile taban tarafından artık darbeye teşebbüs etmek, örgütüne sahip çıkmamak ve örgütün sorunlarına çözüm bulamamakla suçlandığı ortaya çıktı. Yine birçok örgüt üyesi dolandırıldığını, örgütün paralarına el koyduğunu ifşa etti.

MUHALEFET İLE PAZARLIK YAPACAKLAR
Örgüt içinde büyük tartışmalara neden olan atamaların 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimden önce gerçekleşmesi dikkat çekti.

FETÖ’yü yakından bilen bir yetkili şu değerlendirmeyi yaptı:

FETÖ seçim öncesi bir tavır alıyor. Eğer muhalefet kazanırsa yeni ekip bunlarla pazarlık yapacak. Göreve getirilenler dini bir tedrisattan geçmemiş kişiler. Bu da örgütün tamamen dünyevi hale dönüştüğünün göstergesi. Örgütün Fetullah Gülen’den sonraki isminin ise Mustafa Özcan olacağı görülüyor.”

ALİ HEYET NEDİR?
Ali Heyet, örgüt kararlarının alınmasında, onaylanmasında ve örgüt için atamalarda yetkili. Örgütün en eski ‘abileri’nden oluşuyor.